Online aan de schandpaal: ‘bezemen’ is de nieuwe trend

Internetpesten neemt steeds nieuwe vormen aan. tegenwoordig blijft het niet bij een paar scheldwoordjes op msn, slachtoffers worden openlijk ten schande gemaakt in filmpjes op Youtube. ‘Bezemen’ heet het en het maakt het leven van de pubers niet gemakkelijk.

In het AD vertelt de Marokkaanse Sarah (niet haar echte naam) van 16 jaar haar verhaal. Zij werd slachtoffer van het bezemen. Op Youtube verschijnen filmpjes van haar met daarbij smerige, denigrerende teksten. Soms staan zelfs het adres en andere gegevens zoals een e-mailadres of telefoonnummer van het slachtoffer er gewoon bij.

Bezem betekent ‘hoer’ in straattaal. Het bezemen is vooral een trend onder Turkse, Marokkaanse en Hindoestaanse jongeren. Vaak gaat het om een wraakactie of zetten de jongeren uit verveling de filmpjes online.

Voor meisjes zoals Sarah een ware hel. Regelmatig verschijnen er haatmailtjes in haar mailbox of krijgt ze telefoontjes waarin ze uitgescholden wordt. Wildvreemde mensen op straat houden zich niet in en schreeuwen allerlei verwensingen naar haar. Dat alles dankzij de pestfilmpjes. Het bezemen is vrij nieuw en was dan ook nog niet bekend bij internetpestdeskundigen van universiteiten en hulporganisaties en de politie.

Deze organisaties lopen telkens achter de feiten aan en kunnen dus niet voorkomen dat meisjes zoals Sarah online aan de schandpaal genageld worden. Internet is wat dat betreft sowieso een lastige plek. Pesters kunnen lekker anoniem hun gang gaan maar bereiken met hun acties wel een heel groot aantal mensen.

Bron: AD

Lees ook:Meisjes vast door bitchfight-filmpje
Lees ook:Belgische jongens martelen zwakbegaafde 24 uur lang
Lees ook:Online crap via social media scoort beter dan tv kijken
Lees ook:Weg met YouTube!
Lees ook:YouTube op je mobieltje!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Online aan de schandpaal: ‘bezemen’ is de nieuwe trend

  1. willy a leeners

    gezellig , lekker doorgaan !

    doeeeeg

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>