Alcoholmisbruik in beeld gebracht door jongeren

Foto: privébezit

Jongeren kunnen er wat van. Op een avond worden heel wat alcoholische drankjes weggetikt. Alcoholgebruik gebeurt, overigens niet alleen door jongeren. Alcoholmisbruik daarentegen moet voorkomen worden en een deel van die taak lag in de handen van studenten van de filmacademie.

Zij kregen de opdracht het thema alcoholmisbruik op hun eigen manier te verfilmen. Inmiddels zijn de camera’s neergelegd en is de montage klaar. De filmpjes zijn te bewonderen op www.takezero.nl.Via deze site kunnen jongeren stemmen op hun favoriete filmpje. Ook is er een jury die de filmpjes gaat beoordelen. Hierin zitten: Martin Koolhoven (regisseur van onder andere Oorlogswinter), Anne de Clercq (regisseur van onder andere Single), Menno Wagenaar (VP, Director Advertising MTV Networks) en Peter de Wolf (directeur STIVA).

De opdracht van de studenten is een samenwerkingsverband tussen MTV Networks en Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (STIVA). De films zijn dus voor en door jongeren. STIVA hoopt op deze manier jongeren na te laten denken over de gevolgen die alcoholmisbruik kan hebben. Hopelijk zorgt het voor verantwoord omgaan met alcohol.

Vrijdag 15 oktober tussen 16.30 uur en 17.30 uur is er een speciale aflevering van Kijk Dit Nou op TMF waarin volop aandacht wordt besteedt aan TakeZero. Jongeren gaan in de uitzending in debat met leden van de Tweede Kamer en de winnaar van de wedstrijd wordt bekend gemaakt. De winnende groep zal zijn filmpje regelmatig terug zien op TMF en MTV.

Check hier de filmpjes!

Bron: AD

Lees ook:Aantal jonge drinkers daalt, zo blijkt uit Leefstijlonderzoek
Lees ook:Alcoholbeleid jongeren zo slecht nog niet
Lees ook:Jongeren grijpen minder vaak naar de fles
Lees ook:Verbod op alcoholreclame voor TMF, MTV, SLAM!FM en TMF Radio
Lees ook:Stop met onzinnige zuipprogramma’s als Oh oh Cherso

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Alcoholmisbruik in beeld gebracht door jongeren

 1. Romy

  Leuke manier om deze gewaarwording eens flink aan de tand te voelen. Een drankje hier en daar is ok maar dat comazuipen van tegenwoordig gaat mij toch een stapje te ver. Heeft dit niet ook deels met de opvoeding te maken? Of pushen de jongeren elkaar zo dat het toch wel gebeurt?

    /   Reply  / 
 2. george

  Respect dat jongeren dit zelf onderzoeken.

    /   Reply  / 
 3. george

  Hoewel ??
  Zijn studenten van de filmacademie instaat om dit goed in beeld te brengen ?
  Ik betwijfel dat ten zeerste.

    /   Reply  / 
 4. Jennifer

  Ik denk juist dat de studenten van de filmacademie dit goed in beeld zouden kunnen brengen. Ze weten namelijk zelf precies hoe het is…

    /   Reply  / 
 5. Jos

  Ik ben het geheel met Jennifer eens. Studenten zijn vaak ook nog behoorlijk bezig met aardig wat drank nuttigen. Wie kan het beter in beeld brengen dan de studenten zelf!?

    /   Reply  / 
 6. Jessica

  Ik vind toch dat de ouders van deze kinderen meer verantwoordelijkheid moeten nemen. Je krijgt toch geen kinderen op ze vervolgens aan hun lot over te laten! Betere opvoeding dus..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>