Minder jongeren in de bouw

Werken in de buitenlucht en vooral veel met je handen bezig zijn. Het zijn twee belangrijke kenmerken van het werk in de bouw. Niet iedere jongere wil later achter een computer zitten maar wil in de toekomst de handen flink uit de mouwen steken. Al worden het er wel steeds minder.

Het aantal jongeren dat in de bouwsector aan de slag gaat neemt namelijk sterk af. In het eerste kwartaal van dit jaar is er al een daling van 30 procent gemeten van het aantal jongeren die in de bouw werken, vergeleken met vorig jaar in deze periode. Dat wees onderzoek van het  Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) uit.

Volgens dit instituut zal de daling van het aantal werknemers ook niet zomaar afnemen. Zij verwachten juist dat het aantal jongeren in de bouw nog minder zal worden. Momenteel schatten zij dat het aantal jongeren dat een baan zoekt in de bouw nu zo’n 2,5 procent is. Over vijf jaar zal  dat volgens hun cijfers 2,3 procent zijn.

Meer jongeren in de bouw zal een grote uitdaging zijn. Toch zit men niet helemaal bij de pakken neer in de bouwsector. Het EIB gaat ervan uit dat in 2011 de bouwproductie weer iets toeneemt waardoor er ook weer meer werkgelegenheid is.

Een baan in de bouw, zie jij het zitten?

Bron: Volkskrant

Lees ook:Jongeren zijn voor bijbaan in crisis tot alles bereid
Lees ook:Minder jongeren met werk in Groot-Brittannië
Lees ook:Aantal gelovige jongeren in Nederland daalt
Lees ook:Kwart minder mbo-studenten gestart met een stage
Lees ook:Jongeren willen gewoon niet werken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>