In 22 gemeentes is onderzoek gedaan naar het gedrag van Marokkaanse Nederlanders. De jongeren zijn flink onder de loep genomen. Daarbij is met name gekeken naar schooluitval, werkloosheid en crimineel gedrag onder Marokkaanse jongeren van 12 tot 24 jaar.
De gemeentes zijn geselecteerd op het aantal Marokkaanse jongeren dat zich daar bevindt. In deze gemeentes zijn er naar verhouding veel jongeren van Marokkaanse afkomst vergeleken met andere gemeentes. In het onderzoek dat door het onderzoeksinstituut Risbo van de Erasmus Universiteit werd uitgevoerd komen onder andere de gemeentes Gouda, Utrecht, Ede en Zeist aan bod.
Het blijkt dat de verschillen onderling groot zijn. Zo plegen jongeren van 12 tot 24 jaar in Gouda en Utrecht vaker een misdrijf dan in andere gemeentes. In Ede, Zeist en Den Bosch zijn er juist weer meer schoolverlaters dan in andere gemeentes.
Het Rijk stelt extra geld beschikbaar om de problemen op te lossen. Echt concrete plannen over hoe dit moet gaan gebeuren zijn er nog niet. De bedoeling is natuurlijk wel dat er vooruitgang wordt geboekt, jaarlijks zal er een meting komen om te onderzoeken of het de goede kant op gaat of niet.
Bron: Volkskrant
Lees ook:Miljoenen voor Marokkaanse jongeren
Lees ook:Een vijfde van Noord-Hollandse jongeren denkt aan zelfmoord
Lees ook:Rokende jeugd blowt sneller
Lees ook:Groot onderzoek gezondheid Zeeuwse jongeren
Lees ook:Sneeuw gebruikt als wapen
uhm leuk en aardig? Een beetje overdreven om hier een artikel over te schrijven. Het gedrag is zoals verteld per persoon verschillend. Maar goed, beschouw de hele marokkaanse bevolking maar als 1 persoon. Niet negatief bedoelt ofzo, kvind t alleen een beetje onnodig…