MBO kan ermee door

Jongeren die een MBO-opleiding volgen hebben eens kritisch naar hun school en opleiding gekeken. Ze kwamen gemiddeld uit op een 6,9 voor de educatievorm zelf en een 6,4 voor hun eigen onderwijsinstelling. Daarmee scoort het MBO een voldoende.

De Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs liet 150.000 leerlingen een enquête invullen over hun onderwijsvorm. De organisatie publiceerde vandaag het resultaat daarvan. En er zijn nogal wat dingen besproken in de enquête!

Op het gebied van veiligheid op school, stages, computerruimtes en manier van toetsen zijn de scholieren het roerend met elkaar eens. Dat zit wel goed. Ook zouden jongeren graag zelf een stem in willen brengen op hun school. Een wens die in vervulling gaat want het JOB wil graag dat scholieren meedenken en wil op iedere MBO-school een studentenraad installeren.

Natuurlijk zijn er ook mindere punten. Zoals het aantal zelfstudieruimtes, daar zouden er wel wat meer van mogen. Ook wordt er niet altijd goed omgegaan met klachten en is het aantal lesuren in de week soms bedroevend laag. Zestien uur in de week naar school tijdens een voltijdopleiding is echt te weinig, vindt ook de JOB. Toch overkomt het een kwart van de scholieren.

Een 6,9, zoals ze op school altijd zeggen: er valt tenminste nog wat te verbeteren!

Bron: NU.nl

Lees ook:Poolse homojongeren blijven in de kast door schoolboek
Lees ook:Maatschappelijke stage op Hyves
Lees ook:Stage lopen niet voor de nop
Lees ook:Leraren doen te weinig aan pesten, ook bij Tim Ribberink
Lees ook:Te veel vrijwilligers bij Goal!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>