Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht

Ieder jaar opnieuw legt Sinterklaas zijn pakjesboot aan in Nederland. Traditiegetrouw neemt hij zijn hulpjes mee om hem te ondersteunen bij het zware werk, alle kinderen van cadeautjes en snoepgoed voorzien. Kinderen zijn er gek op. Vooral op Sinterklaas, merkt Avelino op. Die Zwarte Pieten lopen erbij als slaven en zouden verboden moeten worden.

Al weken van tevoren worden de Nederlandse kinderen dolenthousiast gemaakt voor het grote kinderfeest. Pepernoten, marsepein en ander overheerlijk snoepgoed vult de supermarkten en er staan sinterklaas-poppen en pieten in de winkeletalages. Het hele land staat in november en december in het teken van de goedheiligman.

Sinterklaas, die mag blijven. Maar Avelino heeft iets tegen de Zwarte Pieten. Volgens hem zorgen zij voor een vertekend beeld onder kinderen. Ze worden bang van hen en dat geeft een verkeerd beeld af tegenover donkere mensen. Het doet denken aan de slavernij van vroeger en dat zou niet moeten kunnen. Blikvoer zocht Avelino op en liet hem zijn verhaal vertellen!

Wat vind jij? Sinterklaas zonder zijn Pieten, is dat nog wel écht Sinterklaas?

Foto: Michell Zappa (Wikimedia)

Lees ook:Power to the Piet bij SLAM!FM
Lees ook:Sinterklaas steelt pepernoten
Lees ook:Geef je cadeautje weg en maak een ander blij
Lees ook:Jongens treiteren Sinterklaas
Lees ook:Jongeren voor tientje naar Zwarte Cross 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>