Jongen met ambulance afgevoerd tijdens recordpoging bierdrinken

Glas na glas sloeg hij achterover tot hij niet eens meer zijn glas op kon tillen. De Amsterdamse Studenten vereniging Leeuwenburg (ASVL) was bezig met een recordpoging bierdrinken toen deze kort onderbroken werd door een deelnemer die zijn eigen grens te buiten was gegaan.

Na 23 biertjes werd de jongen met ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis, vermoedelijk met een alcoholvergiftiging. Volgens getuigen had de jongen zoveel bier gedronken dat hij in coma raakte. Of dat echt gebeurd is en welke schade er opgelopen is, is nog niet duidelijk.

De jongen ging zich tegoed aan de pilsjes in het teken van de ‘Nationale Koud Pils Dag’ die op de studentensociëteit De LAX werd gehouden. Ieder jaar proberen ze het record van vorig jaar te verbeteren door van 10.00 uur ‘s ochtends tot 23.00 uur ‘s avonds bier te drinken. Om het record te breken moest er meer dan 2677 liter bier naar binnen worden gegoten.

Het record is wel verbroken, er ging maar liefst 3400 liter doorheen.

Bron: Nationale Onderwijsgids

Lees ook:Bier uit, wijn in
Lees ook:Melk niet favoriet bij jongeren
Lees ook:Steeds meer bierdrinkers kiezen voor alcoholvrij bier
Lees ook:Warm? neem een biertje!
Lees ook:Man weigert bier af te staan

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jongen met ambulance afgevoerd tijdens recordpoging bierdrinken

  1. Sami

    Ik kan bevestigen dat ie niet in coma is geraakt ook al viel hij een aantal keer wel weg, maar kwam telkens weer bij. Ook waren het er iets meer dan 23. Om 1 uur ong ging het mis… Maar goed vandaag kan ie gewoon weer naar school. Gelukkig is het record verbroken anders was het al helemaal voor niets :P

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>