Jongens vinden steun in online hulp bij alcoholgebruik

Alles wat een beetje slecht voor je is en waarvan ouders je op het hart drukken er niet al te veel gebruik van te maken, dat is natuurlijk het meest interessant. Zo ook alcohol, een verslavend goedje voor jongeren. Maar er is hoop. Voor jongens tussen de 15 en 20 jaar is online hulp een uitkomst.

Renske Spijkerman van de Radboud Universiteit in Nijmegen deed in samenwerking met het Trimbos-instituut onderzoek naar het drinkgedrag van jongens en meiden en de invloed die online hulp heeft op de drinkgewoontes van de jongeren.

Aan het onderzoek deden 575 jongens en meiden mee. Allen flinke alcoholgebruikers. Het bleek dat de online hulp die aangeboden werd vooral succes had bij de jongens. Na drie maanden hulp dronken de jongens zo’n vijf glazen alcohol per week minder!

Bij de meiden sloeg de aanpak niet zo aan. De reden daarvan ligt wellicht bij het online-gedeelte. Internet is voor hen misschien minder interessant dan voor jongens.

Online hulp bij je drankprobleem, hoe zou jij dat vinden?

Bron: NU.nl

Lees ook:Elke week dronken
Lees ook:Jongens willen zuipen en meiden vooral uitrusten
Lees ook:Vragen over seks komen vooral van meiden
Lees ook:Zeeuwse jongeren vinden drinkgedrag wel meevallen
Lees ook:Jongeren voor verplicht lesprogramma over drugs en alcohol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>