Hap slik weg

Hap na hap wordt ongecontroleerd naar binnen gepropt. Je bent jongere, je groeit, je eet. Maar niet altijd gezond, het interesseert de jeugd weinig wat voor voedsel ze in hun lichaam stoppen.

Twee ons groente, twee stuks fruit, niet teveel snoepen tussendoor en één keer in de week patat is echt meer dan zat. Gezond bezig zijn vergt wat van je, toch is het ontzettend belangrijk. Jongeren malen er amper om, zo blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit.

Bij 650 jongeren van 12 tot 16 jaar werden de eetgewoontes onder de loep genomen. Uit de resultaten bleek dat deze groep jongeren zich ontzettend weinig interesseert in gezonde voeding, tot op het moment dat ze dik beginnen te worden. Wanneer de broeksriem een paar gaatjes losser moet en de stof begint te knellen, dan denkt men pas aan een andere leefstijl.

Volgens de onderzoekers ligt een deel van het probleem bij de ouders. Jongeren die gewend zijn te eten wat de pot schaft en hierdoor dus dagelijks goed en gevarieerd eten zullen ook een stuk gezonder zijn. Ook de school draagt verantwoordelijkheid, de voeding die in de schoolkantine geserveerd wordt is belangrijk voor de gezondheid van de jeugd.

Herschreven via: Omroep Gelderland
Foto: By KVDP (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons

Lees ook:Jongeren in de strijd tegen de kilo’s
Lees ook:Jongeren leven ongezond
Lees ook:Gemeente Haarlemmermee gaat voor Goed Gewicht voor jongeren
Lees ook:Biologisch eten niet hip, wel oké
Lees ook:Allochtone kinderen vaak te dik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>