Klachtenlijn voor mbo’ers open

Het klagen kan weer beginnen! Tenminste, liever niet natuurlijk.. Maar als mbo’er kan je binnenkort in contact komen met de nieuwe examens Nederlands en rekenen. Is er iets mis, dan hoort de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) het graag via de klachtenlijn.

Middelbare scholieren zijn ongetwijfeld bekend met de klachtenlijn van het Landelijke Aktie Komitee Scholieren (LAKS) die rondom de examenperiode overstroomd wordt met klachten door leerlingen die hard op hun examens zwoegen. Lopen leerlingen tegen problemen aan tijdens de examens of hebben ze klachten over de examenstof of wat dan ook maar met de examens te maken heeft, dan staat de klachtenlijn voor hen klaar.

In het mbo zijn de examens Nederlands en rekenen nieuw. Het is een experiment van het Ministerie van Onderwijs in een poging de taal- en rekenvaardigheden van de leerlingen te verbeteren. Ruim 3500 leerlingen mogen zich buigen over de toetsen die van maandag 7 februari tot en met 17 februari afgenomen worden.

Bron: Trouw

Lees ook:Eindexamens weer begonnen
Lees ook:Klachtenlijn MBO in werking
Lees ook:Scholieren best tevreden over hun school
Lees ook:Problemen bij examens?
Lees ook:Leerlingen kraken site van CITO

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>