Nuchter op stap voor leuke prijzen

Je zult er nog blij mee zijn, een blaastest tijdens het stappen. In twaalf gemeenten in Overijssel kan je binnenkort namelijk leuke prijzen winnen als je nuchter op stap gaat.

Niet straffen maar belonen. Het is de tactiek van Tactus Verslavingszorg die stappende, nuchtere jongeren wil aanmoedigen hun alcoholvrije avond vol te houden. Vanaf juni zal het project voor jongeren tussen de 16 en 24 jaar beginnen.

Hoe werkt het?
De deelnemende jongeren kunnen zich bij uitgaansgelegenheden in hun gemeente laten registreren. Vervolgens krijgen ze een pasje waarop punten gespaard kunnen worden. Ondergaat een deelnemende jongere tijdens het stappen een blaastest en is de uitslag positief (de jongere heeft dus geen alcohol gedronken) dan komen er punten op het pasje te staan.

Met die punten zijn uiteindelijk leuke prijzen te verdienen. Bijvoorbeeld rijlessen, concertkaartjes, Nikes, games en iPods!

Binnen drie jaar hoopt Tactus dat er in ieder geval 6000 jongeren zich geregistreerd hebben.

Bron: AD
Foto: By small_0323, via Commons Wikimedia

Lees ook:Alcoholproblematiek onder jongeren, er is nog wat aan te doen
Lees ook:Festivalbezoekers blazen voor prijzen
Lees ook:Heineken weer groen als gras
Lees ook:Eerst blazen, dan feesten
Lees ook:Friesland zet jongeren in tijdens Sneekweek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>