Het beste jeugdboek is weer van Francine Oomen

Schrijfster Francine Oomen

De ‘Hoe overleef ik…”-serie van Francine Oomen blijft onwijs populair onder jongeren, zo blijkt wel weer. Gisteren nam de schrijfster namelijk voor de vijfde keer de Prijs van de Jonge Jury 2011 in ontvangst.

De Jonge Jury die uit lezers van 12 tot 15 jaar bestaat, vond het boek “Hoe overleef ik (zonder) dromen?” van Francine Oomen de beste van 2011. Jongeren konden online hun stem uitbrengen op verschillende boeken. Naast het boek van Oomen kon er ook gestemd worden op het boek van Caja Cazemier met ‘Offline’, Mirjam Mous met ‘Boy 7′, Mel Wallis de Vries met ‘Waanzin’ en Rachel Ward met ‘Deadline’.

Uiteindelijk zijn er bijna 10.000 stemmen uitgebracht, een record! In 2004, 2005 en 2006 won Oomen met haar  “hoe overleef ik-boeken”, in 2008 ging Caja Cazemier er met de prijs vandoor met haar boek “Vamp”. Dit jaar is de prijs dus weer voor Oomen.

Francine Oomen de terechte winnaar?

Bron: NOS
Foto: By Freaky (Own work) [GFDL or CC-BY-SA-3.0-2.5-2.0-1.0], via Wikimedia Commons

Lees ook:Jonge Jury heeft een winnaar gekozen
Lees ook:Jonge Jury met neus in de boeken
Lees ook:Jouw favoriete boek op nummer één!
Lees ook:Hoe overleef ik tv-serie dvd-box winnen @Jongerenblog
Lees ook:Oss heeft het beste jeugdbeleid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>