Veel jongeren willen best donor zijn

Als je goed ziek bent hoop je op een remedie en als je daarvoor de hulp van anderen nodig hebt dan hoop je natuurlijk dat anderen je die hulp willen bieden. Heb je zelf een nieuw orgaan nodig, dan is het wel zo prettig als deze ook voor je klaarstaat. Maar zelf een orgaan doneren?  Dat moet volgens driekwart van de 18-jarigen in Nederland dan ook kunnen. Jouw organen in het lichaam van een ander. Laat jij het toe na je dood? Een groot deel van de 18-jarigen in Nederland staat positief tegenover orgaandonatie. Want wanneer jij ziek bent wil je toch ook graag geholpen worden? Dan moet je ook iets terug willen doen, vinden zij. Dat blijkt uit een steekproef van TNS NIPO onder achthonderd mensen, uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse Transplantatie Stichting.

Ja of nee. Wel of geen donor. Zo’n 200.000 jongeren in Nederland die in 1992 geboren zijn krijgen binnenkort met deze vraag te kampen. Aan hen de optie hun keuze vast te leggen in het donorregister. Daarin staan inmiddels zo’n 3,3 miljoen mensen die als donor zijn geregistreerd.

Donor zijn, een goede zaak. Ben of word jij ook donor?

Bron: NU.nl
Foto: Door Anna Bauer (Eigen werk) [GFDL undefined CC-BY-3.0], via Wikimedia Commons

Lees ook:Jongeren: geef ons voorrang op orgaan en we worden donor
Lees ook:Dr. Donor op zoek naar orgaandonoren
Lees ook:Jongeren in België leren hartmassage
Lees ook:Ben jij orgaandonor? Veel jongeren twijfelen…
Lees ook:Donor: Ja of nee?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Veel jongeren willen best donor zijn

  1. madeleine

    Heb een vriendin van bijna 70 met een zwaar psychiatrisch verleden wiens nieren kapot zijn door de zware medicijnen en van wie vele organen verwoest zijn.
    Nu dringt een heel team van artsen er bij haar op aan om zich op te geven voor een niertransplantatie. Nou, voor zulke experimenten sta ik mijn organen niet af! Laten we maar eens gaan accepteren dat we eindig zijn! Dan hoeven arme mensen in de 3e wereld en (wees)kinderen er ook niet aan opgeofferd te worden…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>