Aantal gelovige jongeren in Nederland daalt

Regelmatig bidden en leven volgens de regels die God ons geschonken heeft. Steeds minder jongeren zien er iets in. Het aantal gelovigen daalt, voornamelijk onder jongeren van 18 tot 25 jaar.

Een kerk vol met jonge gelovigen, je zult het nauwelijks aantreffen. Onder jongeren leeft het geloof nauwelijks. Minder dan de helft van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar zegt aangesloten te zijn bij een kerk of een andere gelovige gemeenschap.Volgens de cijfers van het CBS is er duidelijke en daling zichtbaar in het aantal jonge gelovigen. In 1997 zat namelijk nog 56 procent van de jongeren aan een kerk of gelovige gemeenschap verbonden.

Een bezoekje aan de kerk? Ook bij gelovige jongeren schiet het er wel eens bij in. Een op de zeven jongeren geeft aan in ieder geval één keer per maand een dienst te bezoeken. Jongeren onder de 18 jaar doen dit iets vaker dan oudere jongeren.

En jij? Heb jij nog iets met het geloof of is dat achterhaald?

Bron: NU.nl

Lees ook:Jonge kerkgangers steeds zeldzamer
Lees ook:Levend beeld Maria
Lees ook:Jongeren hebben nog veel te leren over seks
Lees ook:Smartphonegebruik jonge gebruikers minder ingeburgerd
Lees ook:Minder jongeren in de bouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>