De eindexamens zijn begonnen!

Vanaf vandaag is het voor 205.000 leerlingen tijd om te laten zien wat zij de afgelopen jaren voor kennis in hun hoofden hebben gestampt. De centrale eindexamens zijn begonnen! De strijd met de vragenlijsten gaat beginnen voor 105.000 jongeren op het vmbo, 59.000 havoleerlingen en 41.000 vwo’ers.

Op het allerlaatste moment nog even wat feitjes stampen, goed ontbijten en de gymzaal in om het schriftelijk examen af te leggen. Een spannende dag voor veel leerlingen die vandaag beginnen aan de afsluiting van hun middelbare schooltijd. Voor havisten staat er vandaag kunst en management & organisatie op het programma, vwo begint met Nederlands.

Ook dit jaar staat het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) open voor allerlei klachten over het eindexamen. Bijvoorbeeld over lastige vragen, verkeerde stof die wordt getoetst of geluidsoverlast.

Veel succes allemaal!

Foto: By KF [Public domain], via Wikimedia Commons

Lees ook:Klachtenlijn voor mbo’ers open
Lees ook:Herexamens leveren 2400 klachten op
Lees ook:Scholieren best tevreden over hun school
Lees ook:Geen enkele vmbo’er in LAKS bestuur
Lees ook:Eindexamens weer begonnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>