Jonge meiden in de illegale prostitutie

Een kille, kale woning met enkel een matras op de grond. Het is voor sommige meisjes dagelijkse werkelijkheid. De jonge meiden zitten in de illegale prostitutie.

Opgesloten zitten in een oud huis, een smerige kamer en als enige functie seksuele handelingen bij mannen uitvoeren. Je moet er niet aan denken. Toch zijn er in Nederland veel meiden die in de illegale prostitutie terechtkomen. Dit voorjaar bevrijdde de politie in Rotterdam twaalf minderjarige meisjes tussen de 13 en 17 jaar die betaald seks hadden onder vreselijke omstandigheden.

Vaak worden de slachtoffers via het internet geronseld. De laatste jaren is er meer aandacht voor deze problematiek en ook zijn er ieder jaar meer verdachten opgespoord en gearresteerd op verdenking van mensenhandel. Zo kwamen er bij de politie 239 verdachten in beeld in 2008, vorig jaar waren dit er 337.

Het opsporen van deze criminelen gaat nog niet overal even goed. Zo is er bij de regiokorps IJsselland en Korps Zuid-Holland-Zuid veel vooruitgang, maar na onderzoek bleek dat 16 korpsen weinig tot niets met deze problematiek doen.

Bron: AD

Lees ook:Vier jaar cel geëist tegen jonge loverboy
Lees ook:Tieners randen meisjes aan in de Efteling
Lees ook:Agressieve chicks in Breda
Lees ook:Baby te koop
Lees ook:Jonge loverboy bekent

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>