Aantal slimmerds in Nederland groeit

Flink schrijven in de collegebanken en thuis met de neus in de boeken. Steeds meer jongeren breiden hun kennis uit en kiezen voor een studentenbestaan.

Volgens de cijfers van het CBS zijn er steeds meer jongeren tussen de 18 en 25 jaar die een hbo- of wo-opleiding volgen. Het aantal hoger opgeleiden stijgt. Van de 1,4 miljoen jongeren in deze leeftijdsgroep was afgelopen collegejaar één derde bezig met een hbo- of wo-opleiding. Dat is een stijging vergeleken met vorig jaar. In plaats van 29 procent, studeert nu 33 procent van de jongeren.

Voornamelijk vrouwen zien een studie op hoger niveau wel zitten. Zij zijn dan ook in de meerderheid op hbo-scholen en universiteiten. Op mbo-scholen is het juist andersom, in dit opleidingsniveau bevinden zich voornamelijk mannen.

Ook is er een groei te zien van niet-westerse allochtonen in het hoger onderwijs. Deze studenten vormen nog steeds een grote minderheid maar toch is ook hier vooruitgang te zien. Steeds meer stromen zij ook in op het hbo of de universiteit.

Bron: Telegraaf

Lees ook:Volle bak op universiteiten Nederland
Lees ook:MBO-scholen weigeren leerlingen vanwege hoge leeftijd
Lees ook:Lekker veel vrij op het mbo
Lees ook:Weer meer studenten naar universiteit
Lees ook:Scholen en roken, dat kan beter!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Aantal slimmerds in Nederland groeit

  1. Lening afsluiten

    Goede zaak hoor! Hiermee kunnen we de economie o.a. flink ondersteunen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>