Deel jongeren heeft geen probleem met zwart werken

Foto: Privébezit

In de vakantie een extra zakcentje bijverdienen kan op verschillende manieren. Allerlei bedrijven zijn in de zomermaanden tijdelijk op zoek naar extra arbeidskrachten. Het geld komt wit of zwart bij de jongeren op de bankrekening. Veel jongeren maakt het niet uit dat er zwart geld verdiend wordt. Uit onderzoek van EenVandaag waar 1440 jongeren aan meededen blijkt dat twintig procent van de jongeren wel eens zwart zijn geld verdiend heeft. Zonder problemen, want deze groep vindt het juist fijner dan wit werken. Volgens hen is het minder vrijblijvend dan wit werken en verdien je ook nog eens beter. Vanwege deze voordelen heeft de helft van alle ondervraagden geen problemen met zwart werken. Misschien ook omdat een derde van de ondervraagden niet weet dat het strafbaar is.

Gelukkig weten de meeste jongeren dat zwart werken niet altijd de voordeligste optie is. De grootste groep ondervraagden geeft dan ook de voorkeur aan een baantje waarbij je het geld wit op de bankrekening krijgt gestort. En dat heeft meer voordelen. Bijvoorbeeld wanneer je ziek wordt of een ongeluk krijgt.Geld is overigens niet de belangrijkste factor bij het zoeken van een vakantiebaantje, als het maar leuk is.

Bron: NU.nl

Lees ook:Jongeren opgepast!
Lees ook:Miljoenen voor Marokkaanse jongeren
Lees ook:‘Kom niet in de shit, doe het wit!’
Lees ook:Geldnood? Daar praten we niet over.
Lees ook:Voorlichting over vakantiewerk

1 Reacties // Reageer

One thought on “Deel jongeren heeft geen probleem met zwart werken

  1. Effectief werken

    Als het iets meer verdient, is dat zeker een goede oplossing. Af en toe is het niet anders.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>