Meer dan 1100 leerlingen in Noordwijk doen recordpoging

Op donderdag 15 september om 12:30 uur doen meer dan 1100 leerlingen van het Northgo College in Noordwijk en poging om het wereldrecord ‘’s werelds grootste orkest van lichaamsgeluiden’ te vestigen. Een officieel jurylid uit Engeland van de organisatie Guinness World Records is aanwezig om het record te beoordelen. Hij geeft, als de poging lukt, direct het originele certificaat af.

Om de recordpoging te vestigen maken alle leerlingen tegelijkertijd gedurende 30 minuten ‘muziek’ met hun lichaam. Ze klappen in de handen, slaan op hun knieën en vegen hun voeten. Zo vormt zich een duidelijk ritme. Voordat de recordpoging plaatsvindt, krijgen alle leerlingen van het Northgo College een body percussion-workshop. Deze begint om 9:00 uur om ‘in te komen’. Naast het officiële jurylid van Guinness World Records, zijn ook een notaris en de waarnemend burgemeester van Noordwijk aanwezig.

 

Huidig record

Het huidige officiële record voor The largest percussion performance staat op 102 mensen. Zij speelden 6 minuten een bepaald ritme. Het record werd gevestigd in 2002 in Hong Kong, China. Deze 102 mensen maakten echter gebruik van percussie instrumenten zoals bongo’s, trommels en djembe’s en niet van hun lichaamsdelen. Het record zoals gevestigd gaat worden in Noordwijk is het eerste record ter wereld dat alleen gebruik maakt van het lichaam om de grootse muziekgroep te vormen.

Programma donderdag 15 september:

11:45 uur          Ontvangst media

12:00 uur          Telling kinderen

12.30 uur          Start vestiging record

13.00 uur          Afsluiting record en overhandiging certificaat

13:15 uur          Gelegenheid tot interview deelnemers/jurylid

Inhoud van het boek tot leven: Augmented Reality

Voor het eerst in de geschiedenis van Guinness World Records komt de inhoud tot leven. Wanneer men het boek Guinness World Records 2012 voor de webcam houdt, worden de pagina’s automatisch omgezet in videobeelden. Zo kun je een wandeling maken met de hond met de langste oren, of een interview met de vrouw met de langste nagels bekijken. Het boek Guinness World Records 2012 ligt vanaf vrijdag 16 september in de winkel.

Adres: Northgo College. Duinwetering 107, 2203 HM Noordwijk.

Aanmelding:

Deze poging bijwonen of meer informatie nodig? Bel met Sari Schoo, LVB Networks, 06-19677299 of stuur een mail naar [email protected].

Foto: By Wowovr2 (Own work) [CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons

Lees ook:943 leerlingen in Noordwijk vestigen nieuw record!
Lees ook:Leerlingen Guido de Brès doen wereldrecordpoging met André Kuipers
Lees ook:Vestig je eigen officiële wereldrecord: 11 november NEMO!
Lees ook:Nieuwste editie Guinness World Records 2013 boek
Lees ook:Hoe groot is de grootste joint ter wereld?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Meer dan 1100 leerlingen in Noordwijk doen recordpoging

  1. hio

    ik heb zelf meegedaan maar me naam en e-mail zijnniet echt

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>