Europese Karel de Grote-prijs voor Jongeren 2013

De selectieprocedure voor de Europese Karel de Grote-prijs voor Jongeren 2013 is donderdag 11 oktober gestart. De Karel de Grote-prijs wordt jaarlijks toegekend aan door jongeren geïnitieerde projecten die onderling begrip tussen mensen uit verschillende Europese landen bevorderen. De deadline voor het indienen van projecten voor de prijs van volgend jaar is 28 januari 2013.

De Europese Karel de Grote-prijs voor Jongeren 2013, die gezamenlijk wordt georganiseerd door het Europees Parlement en de Stichting Internationale Karel de Grote-prijs Aken, wordt uitgereikt aan projecten die worden ondernomen door jongeren tussen de 16 en 30 jaar oud. De winnende projecten dienen als rolmodellen voor jongeren in Europa. Zij bieden praktische voorbeelden van Europeanen die samenleven in één gemeenschap. Uitwisselingsprogramma’s voor jongeren, artistieke projecten en internetprojecten met een Europese dimensie zijn voorbeelden van projecten die geselecteerd zijn voor de prijs.

“De Europese Karel de Grote-prijs voor Jongeren biedt de mogelijkheid om jouw idee van Europa te presenteren en om jouw eigen bijdrage aan Europese integratie te leveren. Geef vorm aan het Europa dat jij voor ogen hebt!”, aldus EP- voorzitter Martin Schulz, die het startsein voor de zesde editie van de prijs gaf.

Totaal prijzengeld van Euro 10.000
Het beste project wordt beloond met een prijs van Euro 5000, de tweede en derde prijs bedragen respectievelijk Euro 3000 en Euro 2000. Daarnaast worden de drie prijswinnaars uitgenodigd om een bezoek te brengen aan het Europees Parlement in de herfst van 2013. Ook worden de vertegenwoordigers van alle 27 nationale projecten die zijn geselecteerd uitgenodigd om de prijsuitreiking van de Internationale Karel de Grote-prijs voor Jongeren bij te wonen tijdens een vierdaagse reis naar Aken in Duitsland.

Winnaars 2012
In 2012 werd de Europese Karel de Grote-prijs voor Jongeren gewonnen door Europe on the Ground, een Grieks mediaproject voor jongeren. De tweede prijs ging naar Europe Meets School, een uitwisselingsproject voor Erasmus-studenten (Tsjechië) en de winnaar van derde prijs was Cycle Me Home, een Hongaarse roadmovie documentaire. De Nederlandse inzending Aelius en het Tijdportaal, een interactieve geschiedenisles voor kinderen van groep 5 en 6, viel helaas buiten de prijzen.

Klik hier voor meer informatie.

Lees ook:‘Europe on Track’ wint Karel de Grote-prijs voor Jongeren
Lees ook:Internationale jongerenprojecten verbeteren arbeidskansen
Lees ook:Scholieren vieren Nobelprijs voor Vrede Europese Unie
Lees ook:Europese jongerenprojecten verbeteren beroepskans
Lees ook:Habbo goes Europe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>