Na vijftig dagen dobberen eindelijk gered

Dobberend op zee in een bootje met niets om je heen dan water, water en nog eens water. Het zal voor weinig jongeren een droom zijn. Drie jongens uit Nieuw-Zeeland overkwam het. Vijftig dagen lang dreven ze op open water. Nu zijn ze eindelijk gered door een Nieuw-Zeelandse vissersboot.

Begin oktober gingen de drie tieners de zee op met hun speedbootje. Ze vertrokken vanaf de Tokelau-eilanden maar keerden niet meer terug. Wekenlang hoorde niemand wat van ze, vandaar dat familieleden ervan uit gingen dat de tieners overleden waren.

Die nachtmerrie eindigde gisteren toen de jongens bij de eilandengroep Fiji werden opgepikt door een tonijnvisser. De jongens waren in al die tijd zo’n 1300 kilometer afgedreven. Ze hielden zich in leven met wat water op de boot en een zeemeeuw. De jongens waren behoorlijk verbrand maar maakten het naar omstandigheden goed, aldus de visser.

Bron: NU.nl
Foto: Fanghong (Wikimedia)

Lees ook:Twee tieners redden opa
Lees ook:Geen kip vanavond
Lees ook:Man schiet op tieners met laaghangende broek
Lees ook:Drie jongeren dood door zwaar auto-ongeluk
Lees ook:Trein rijdt graffitispuiters aan: twee doden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>