16-jarige surfer doodgebeten door haai

Een haai die rondzwom voor de kust van Zuid-Afrika heeft gisteren het leven van een 16-jarige surfer beëindigd. De jongen werd aangevallen toen hij met zijn broer ging surfen in de Indische Oceaan dichtbij Port St Johns.

Zama Ndamase overleefde de aanval niet, zo meldt een surfersvereniging. De haai viel tijdens het surfen aan, de jongen bloedde dood voor hij bij het strand of reddingswerkers kon komen.

De afgelopen drie jaar zijn er meerdere aanvallen geweest in dit plaatsje. Ndamase is het vijfde slachtoffer. Van alle aanvallen die in drie jaar plaatsvonden overleefde één slachtoffer.

Bron: HLN
Foto: By Mila Zinkova (Own work) [CC-BY-SA-3.0 or http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html">GFDL], via Wikimedia Commons

Lees ook:Haai bijt tiener dood
Lees ook:Tiener overlijdt door aanval haai
Lees ook:Australische surfer gedood door haai
Lees ook:Landbouwvoertuig doodt 17-jarige jongen
Lees ook:Jongen (12) lag 20 minuten bewusteloos in water

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “16-jarige surfer doodgebeten door haai

 1. Isabeau

  Wie wilt er nou nog daar gaan surfen, die broers hebben nu een trauma en die moeder en vader ook! Zuid-Afrika staat wel bekend om de witte haai, dus eigenlijk is het wel je eigen risico als je daar toch gaat surfen ondanks de haaien. Ik snap ook niet dat het strand of stukje open water niet is afgeschermd door de politie of de gemeente van Port St Johns.Als je ziet dat er in de afgelopen drie jaar meerdere aanvallen plaats zijn gevonden.

  Groetjes Isabeau

    /   Reply  / 
  1. rodrigo

   jaa vind ik ook isabeau echt zielig voor die madre en die broertjes maar ja de surfer weet ook dat het gevaarlijk is daar dus je zou niet de schuld aan de haai moeten geven :H misschien dacht de haai ook oohh lekker hapje haha
   maar ja zielig je kan er ook niks aan doen dan he
   gr Rootje

     /   Reply  / 
 2. lisa

  ik vind het echt heel erg. dan denk je even lekker te gaan surfen en dat zal echt niet goed zijn als zo iets gebeurd. ik vind zoiezo dat je eerst zekker moet weten of het strand veilig was en dan pas laten zien dat je er mag surfen/zwemmen dat is gewoon een fout geweest en dat het dan zo hard moet aan komen is niet goed. en wie zou er nu nog kunnen surfen echt ik zou echt dood bang zijn. want een lantarenpaal zie je wel staan maar een haai zie je niet aan komen zwemmen.

    /   Reply  / 
 3. ali

  ik vind het een heel schokend verhaal want hoe vertel je zijn ouders dat hun zoon dood is gebeten door een haai en hoe komt het dat die haai niet door de strandwachters ondekt is en ook voor zijn broer is het heel erg want die heeft alles zien gebeuren ik leef mee met de familie

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>