Twaalf uur lang live fundraisen met jongeren uit Zuid-Afrika

Non-profit organisatie GET IT DONE bewijst vandaag met een live-stunt vanuit Blikkiesdorp Zuid-Afrika, dat fundraisen iets is wat je niet alleen vóór, maar ook mét de burgers van het ontwikkelingsland kunt doen. Dit online crowdfunding platform voor lokale ontwikkelingsprojecten, helpt 60 creatieve jongeren uit de township met het bundelen van hun talenten om geld in te zamelen voor hun eigen opleiding. Voor elke donatie die wordt ontvangen, sturen zij als dankgebaar een persoonlijke video terug.

Hulp voor ontwikkelingslanden roept vaak beelden op van uitgemergelde kinderen met vliegen op hun wang en een gironummer. Dat het ook anders kan, bewijst GET IT DONE, een online platform en community dat via crowdfunding lokale projecten in ontwikkelingslanden helpt realiseren. Deze projecten worden opgestart door particulieren of kleine organisaties; zo ook het bijzondere project GET IT DONE in a day.

Creatieve live thank you’s
Voor dit project zetten zestig jongeren uit Blikkiesdorp – een kleine township aan de rand van Kaapstad, Zuid-Afrika – op vrijdag 8 maart een actie op touw om via internet hun eigen fondsen te werven. Onder het motto van ‘put the fun back in fundraising’, bundelen de jongeren hun talent en sturen zij voor elke donatie die wordt ontvangen een persoonlijke video met een mini-optreden van henzelf terug. Met de beperkte middelen die deze jongeren hebben, is dit hun creatieve manier van dank je wel zeggen. Alle video’s worden ter plekke geïmproviseerd, direct geschoten en op dezelfde dag naar de donateur gestuurd. Verwacht humoristische, quirky en upbeat video’s; van een portret van je Facebook profielfoto, tot het dirigeren van een vlooienorkest, een met de neus gefloten bedankje, een mini musical over je organisatie of een karaoke versie van je favoriete nummer – niets is te gek!

De hoge criminaliteit, de lage werkgelegenheid en het gebrek aan positieve voorbeeldfiguren in Blikkiesdorp, beperken de kansen van de jongeren die er wonen. Het doel van ‘GET IT DONE in a day’ is om deze jongeren te helpen zich te ontwikkelen zodat zij een betere toekomst tegemoet gaan. Het gedoneerde geld wordt geïnvesteerd in een speciaal traject van samenwerkende partner Ubuntu Streetkids Foundation die de jongeren zal begeleiden in het ontwikkelen en ontplooien van hun talent op het gebied van dans, zang, muziek, toneel en nieuwe media. Ze worden tevens opgeleid tot ‘teaching talents’, zodat zij hun kennis en ervaring kunnen delen met de volgende generatie jongeren die in hun voetsporen treedt.

Jouw donatie en persoonlijk filmpje
Het startsein wordt op vrijdag 8 maart 2013 om 08.00 uur ‘s ochtends gegeven. Doneren doe je via getitdone.org. Hoeveel je doneert, bepaal je zelf; vanaf 20 euro krijg je een persoonlijke video en hoe groter de donatie, des te groter en persoonlijker de boodschap. Alle video’s verschijnen op de dag zelf op de Youtube feed en de landingspagina van GETITDONE.org. Als donateur krijg je per e-mail bericht zodra je video online staat.Het doel is om binnen één dag een bedrag van € 10.000 op te halen, waarmee GET IT DONE nieuwe leertrajecten en Performing Arts projecten kan aanbieden, om de jongeren zo aan een betere toekomst te helpen.

Lees ook:Online video kijken populair
Lees ook:Feist bevestigd voor Lowlands
Lees ook:Een avondje uit begint voortaan met een filmpje
Lees ook:CoolCat geeft vakantie aan Costa Brava weg
Lees ook:PUMA presenteert uniek gouden Feyenoord shirt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>