‘Europe on Track’ wint Karel de Grote-prijs voor Jongeren

‘Europe on track’, een Spaans jeugdmediaproject, heeft de eerste prijs gewonnen tijdens de ceremonie voor de Karel de Grote-prijs 2013 in Aken. De tweede prijs is gegaan naar het fotowedstrijd project ‘Discover Europe’ uit Polen. De derde prijs is uitgereikt aan het jeugduitwisselingsproject ‘The story of my life’. De Karel de Grote-prijs wordt ieder jaar toegekend aan projecten, opgezet door jongeren, die onderling begrip bevorderen en de ontwikkeling van een gedeeld besef van Europese identiteit onder jongeren stimuleren.

De eerste prijs is uitgereikt door de President van het Europees Parlement Martin Schulz, de tweede prijs door voormalig President van het EP Hans-Gert Pöttering en de derde prijs door de burgemeester van Aken Marcel Philip.

Spanje – Europe on track
EP President Martin Schulz: “Het Spaanse project zoekt naar constructieve oplossingen voor hedendaagse problemen – het verlies van vertrouwen in de EU en de hoge jeugdwerkloosheid in veel lidstaten”.

Europe on track brengt jongeren uit heel Europa met elkaar in contact en geeft hen de mogelijkheid om hun standpunten en originele ideeën over Europese integratie en identiteit, in het bijzonder het ‘wij zijn Europa’ gevoel, te uiten.

Europe on track is bedacht door leden van het Europese Studenten Forum AEGEE-Europe als antwoord op het verlies van vertrouwen in een eendrachtig Europa. Het doel van dit project is om de visie van jongeren op ‘Europa in 2020′, door middel van fotografie, video, interviews en blogs, te verzamelen en hier een korte documentaire van te maken.

In een eerdere editie van Europe on track hebben zes jonge ambassadeurs van het project in één maand 10.000 km gereisd door Europa om data te verzamelen voor jeugdbeleidonderzoek. Onderweg hebben zij aan meer dan 400 jongeren vragen voorgelegd als: Waar gaat Europa naar toe? Hoe kunnen wij onze toekomst waarborgen? Wat verwachten jongeren van het Europa van morgen?

Prijs
Het beste project wordt beloond met sponsoring van E5.000, de tweede prijs krijgt E3.000 en de derde prijs E2.000 sponsoring. Daarnaast zullen de vertegenwoordigers van de projecten worden uitgenodigd voor een bezoek aan het Europees Parlement. Alle vertegenwoordigers van de 27 nationale winnaars hebben tijdens de prijsuitreiking op 7 mei in Aken een oorkonde en een medaille ontvangen.

De ceremonie werd gezamenlijk georganiseerd door het Europees Parlement en de Stichting Internationale Karel de Grote-prijs in Aken. Het werd gehost door de Universiteit Aken.

Lees ook:Europese Karel de Grote-prijs voor Jongeren 2013
Lees ook:Europese jongerenprojecten verbeteren beroepskans
Lees ook:Scholieren vieren Nobelprijs voor Vrede Europese Unie
Lees ook:Hostel Card: met korting backpacken door Europa
Lees ook:Habbo goes Europe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>