Nooit meer koken is…meer seks?

Eten speelt van oudsher een belangrijke rol bij een perfecte date. Zo vindt een kwart van de Nederlanders het een afknapper als een date slecht kan koken. Dat geldt met name voor mensen tot 40 jaar. 31% van de mannen nodigt een date liever thuis uit in plaats van uit eten te gaan, omdat dit de kans op succes groter maakt. Bij vrouwen is dat slechts 18%.

Jokken over de eigen kookkunsten doen Nederlanders bijna niet: slechts 2% heeft een date wel eens een ‘eigen’ diner voorgezet dat eigenlijk niet zelf was bereid. Als het eten voortaan altijd thuisbezorgd zou worden, dan gaat de Nederlander meer sporten en meer tv-series kijken. Vaker de liefde bedrijven in de keuken is in dat geval ook zeker niet uitgesloten: 34% van de mannen en vrouwen deed dit al één of meerdere keren en voor 15% staat dit nog steeds op de wishlist. Dit en meer blijkt uit onderzoek van online maaltijdservice JUSTEAT.nl dat is uitgevoerd door PanelWizard.

Eten kan date maken of breken
“Met Valentijnsdag om de hoek gaan mensen zich weer meer bezighouden met de vraag hoe een goede date eruit moet zien”, zegt Joachim Salvador, Brand manager bij JUST EAT Benelux. “Eten speelt daarbij natuurlijk een belangrijke rol. Het kan het verschil maken tussen succes en falen. ”Een kwart van de mensen vindt het toch een afknapper als een date slecht heeft gekookt, waarbij dat voor mannen nog wat vaker het geval is dan voor vrouwen. Wij zien onze klanten dan ook steeds vaker het zekere voor het onzekere nemen en lekker wat bestellen.”

Nooit meer koken is…meer seks?
Het bestellen van eten is voor steeds meer Nederlanders de normaalste zaak van de wereld, en niet alleen om een date tot een goed einde te brengen. Zij doen het met grote regelmaat en variëren daarbij graag. Toch is voor veel Nederlanders de situatie dat er nooit meer zou worden gekookt en er enkel nog eten wordt bezorgd logischerwijs een abstractie. 28% weet dan ook niet wat zij in dat geval met de overgebleven tijd moet doen. Bij vrouwen ligt dat percentage met 32% wat hoger, bij mannen wat lager (24%). Meer dan 10% van de mensen zou in dat geval een opvallende tijdsbesteding hebben: het ombouwen van de keuken tot jacuzzi. Eenzelfde percentage kiest ervoor om seks te hebben op het aanrecht, als daar niet op wordt gekookt. Een wens die bij mannen wat vaker aanwezig is dan bij vrouwen (16% vs. 5%). 34% had al één of meerdere keren seks in de keuken. Voor 15% van de mensen staat dit nog steeds op de wishlist.

Het onderzoek is in samenwerking met het gecertificeerde onderzoeksbureau Panel Wizard onder 1.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder uitgevoerd.

Lees ook:Reiservaringen maken veel indruk bij eerste date
Lees ook:Erotisch contact via Facebook; Nederlanders conservatief
Lees ook:Liefde gaat daadwerkelijk door de maag
Lees ook:Jongeren sparen meer; 46 procent hoger spaarsaldo
Lees ook:Jongeren in actie Valentijnsdag; niet zoenen bij slechte adem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>