Doe mee aan de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2013

Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar organiseert dit jaar voor het eerst samen met Lowlands en nrc.next de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2013. Met deze bundeling van krachten gaan we op zoek naar nieuw jong schrijftalent in de doelgroep van het popfestival. Lowlands kent al jaren een literair programma dat steeds meer publiek trekt, maar nog nooit is het zo groots opgezet als dit jaar.

Uit de inzendingen worden de twintig beste verhalen gekozen door een jury, bestaande uit Nijgh-auteurs Renske de Greef en Robert Vuijsje, Ivo Victoria (schrijver en programmeur), Toef Jaeger (boekenrecensent NRC Handelsblad en nrc.next), en Willemijn Tillmans (acquirerend redacteur bij Nijgh & van Ditmar). Deze twintig verhalen zullen worden gebundeld in een e-book dat via de websites van Lowlands, nrc.next en Nijgh & Van Ditmar wordt verspreid.

Uit deze longlist kiest de jury een shortlist van de drie beste verhalen, die elk beloond worden met twee tickets voor het hele Lowlands-weekend en meedingen naar de kroon van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2013. Het winnende verhaal wordt gepubliceerd in nrc.next en in een digitaal Lowlandsboek en zal op Lowlands worden voorgelezen in de Tïtty Twïster-tent.

Zie voor meer informatie: www.lowlands.nl/schrijfwedstrijd. De deadline is 15 juli.

Lees ook:Doe jij al mee aan schrijfwedstrijd Talent voor Taal?
Lees ook:Adriaan Kuipers (22) wint Verhaal der Lage Landen
Lees ook:Niña Weijers wint Write Now! 2010
Lees ook:Websites Het Klokhuis en Habbo in de prijzen
Lees ook:Schrijftalent gezocht! Wicked organiseert schrijfwedstrijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>