Theatervoorstelling Baantjer onder de loep…

Blogger Meike Storck heeft de theatervoorstelling van ‘Baantjer’ bijgewoond. ‘Het is de Cock, met  Cee Oo Cee Ka’, tja wie kent dat zinnetje niet? Het speciale van deze voorstelling is dat het interactief met het publiek is. Hierdoor doe je echt mee in het stuk en ben je actief bezig met het vinden van de moordenaar of moordenares.

De hoofrollen worden gespeeld door Mike Weerts als Dick Vledder, Peter Tuinman als De Cock en Peter Römer als commissaris Buitendam. Römer is ook de scenarioschrijver van het stuk. Je zou denken dat je elk personage je gaat vergelijken met die van de televisie, maar dit vind ik meevallen. Eigenlijk is het niet te vergelijken met elkaar, op de televisie en op het doek zijn twee totaal verschillende soorten acteerkunsten. Vooral op het doek als het interactief is, moet je goed kunnen improviseren. Op de televisie heb je dat niet, daar wordt de scène gewoon opnieuw opgenomen.

De spanning stijgt als de deuren van de zaal dichtgaan, iedereen is benieuwd naar wat er gaat gebeuren. ‘Wie gaat er worden vermoord? Hoe wordt diegene vermoord? Wie is de moordenaar? Of misschien wel moordenares? Wat gaan wij als publiek doen?’ Alles gaat door je hoofd heen op het laatste moment en dan gaan de lichten uit.

Interactief met het publiek is het zeker, meerdere keren worden er vragen gesteld aan het publiek tijdens de voorstelling. En ik kon natuurlijk mijn mond niet houden, ook aangezien ik ook op de eerste rij zat. ‘Wie denken jullie dat de moordenaar of moordenares?’, een goede vraag. Tijdens de voorstelling zijn er vier ijzersterke motieven en jij moet mee rechercheur spelen. Dit vind ik denk het leukste van de voorstelling, je doet mee en je bent een onderdeel van wat er op het doek wordt gepresenteerd.

Elke voorstelling is uniek. Er zijn voor de voorstellingen verschillende teksten geschreven en door de reacties van het publiek, wordt bepaald welk script er wordt gekozen. Zo zullen er nooit twee dezelfde voorstellingen ontstaan, aan de reacties van het publiek zal de moordenaar (of moordenares) worden opgespeurd.

Ook nieuwsgierig geworden naar de voorstelling en de interactiviteit met het publiek? Klik hier en kijk wanneer er in jouw buurt in het theater wordt gespeeld!
Tekst: Meike Storck

Lees ook:John loves Peter
Lees ook:Kattenmoordenaar bekend
Lees ook:Moordenaar Marianne Vaatstra gevonden?
Lees ook:Stierenvechten: deel 1
Lees ook:Registratie theatervoorstelling Ali B vanavond op tv

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>