De casanova’s van de vastgoedfraude

DE VERLEIDERS: de casanova’s van de vastgoedfraude verschijnt begin volgend jaar nog eenmalig in Carré, maar mocht je dan niet kunnen; de theaterhit is nu ook op DVD te zien. In dit toneelstuk van Aat Ceelen staan vijf succesvolle zakenmannen centraal die grote deals sluiten, de bak in gaan, van de ene rechtbankprocedure naar de andere gaan en tot slot veroordeeld worden. Voordat je het stuk gaat bekijken is het aan te raden eerst het bijbehorende boekje te lezen, zodat je enige kennis van rechtszaken hebben. Desalniettemin bezit de voorstelling humoristische en interessante dialogen.

Als echte zakenmannen én verleiders schitteren Pierre Bokma, George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw en Leopold Witte in deze komedie. Zij weten op de juiste momenten op elkaar in te haken en scherpe opmerkingen te plaatsen, die bovendien met humor geladen zijn. De acteurs beschikken over veel ervaring in het theater en dat is te zien. Vooral Leopold Witte verraste mij, omdat hij een totaal ander karakter speelt dan in Gooische Vrouwen, waar hij een erg timide rol vertolkt.

In DE VERLEIDERS: de casanova’s van de vastgoedfraude draait het om de grootste fraudezaak die Nederland ooit heeft gekend. Dit is behoorlijk ingewikkelde materie en dat is terug te zien in het theaterstuk. Als leek is het slim om eerst het bijbehorende boekje te lezen, anders zijn veel dialogen moeilijk te volgen. De vastgoedwereld is natuurlijk ook een bijzondere tak van sport: in een oogopslag weet een zakenpartner al wat hoe de deal zal verlopen. Niet iedereen heeft dat talent.

Toch wordt de kijker uitgedaagd. Want zijn we wel zo eerlijk als het gaat om declaraties, verzekeringen en bonnetjes? Sjoemelen we niet een beetje? En hoe zit het met onze hebzucht? Deze interactie houdt het verhaal spannend en levendig. Door deze flitsende voorstelling heb je niet alleen een vermakelijke avond, maar wellicht ook een eye-opener.

Klik op de titel om deze dvd meteen bij Bol.com te bestellen: De verleiders.

Tekst: Marjolein de Wit

Lees ook:Temptation Island dit keer met Rebecca Loos
Lees ook:De Vloer op Jr. met Nils Nils Verkooijen en Achmed Akkabi
Lees ook:Helpt Tess Milne jongens aan vrouw in Casanova Bootcamp?
Lees ook:Sms’jes weggooien? No way!
Lees ook:Jongerentheater in een slim jasje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>