Logitech introduceert toetsenbord op zonne-energie iPad

Logitech introduceert een nieuwe accessoire voor de derde generatie iPad en iPad 2: de Solar Keyboard Folio. Dit product heeft een ingebouwd bluetooth-toetsenbord dat wordt aangedreven door licht. De ultraslanke Logitech Solar Keyboard Folio biedt daarnaast bescherming voor zowel de voor- als achterzijde van de iPad.

Net als de solar-toetsenborden van Logitech voor PC, maakt de Logitech Solar Keyboard Folio gebruik van ingebouwde zonnepanelen waarmee het apparaat zichzelf oplaadt. Indien compleet opgeladen gaat de batterij tot twee jaar mee, zelfs in volledige duisternis (gebaseerd op twee uur gebruik per dag).

“Steeds vaker zie je dat de tablet gebruikt wordt voor een veelvoud aan activiteiten, van het sturen van e-mails tot het bekijken van video’s. Hierdoor gaat de gebruiker op zoek naar accessoires die bij z’n veranderende behoeften passen”, zegt Alexis Richard, directeur product marketing bij Logitech.

“De Logitech Solar Keyboard Folio is een slim verlengstuk van de iPad. Het slanke, ingebouwde toetsenbord gebruikt licht om zich op te laden en levert een optimale bescherming van de tablet, voor zowel de voor- als achterkant. Bovendien maakt de folio met zijn ultraslanke ontwerp de tablet nauwelijks groter of zwaarder.”

Voor wie de iPad op verschillende manieren gebruikt, bijvoorbeeld het typen van e-mails of het kijken van video’s, beschikt de Solar Keyboard Folio over twee verschillende standen. Hierdoor staat de iPad automatisch in de juiste hoek. In de eerste stand heeft de iPad-gebruiker een volwaardig toetsenbord tot zijn beschikking. In de tweede stand fungeert de eerste rij van het toetsenbord als mediaspeler en volumeregelaar.

Daarnaast beschikt de Solar Keyboard Folio over een directe aan-uitfunctie, die de iPad automatisch inschakelt wanneer de folio wordt geopend en op stand-by zet wanneer deze wordt gesloten.

De Logitech Solar Keyboard Folio is naar verwachting beschikbaar vanaf eind mei 2012, voor een adviesprijs van 129,00 euro.

Lees ook:Logitech introduceert Ultrathin Keyboard mini voor iPad mini
Lees ook:Bescherm je iPad met Logitech Ultrathin Keyboard Cover
Lees ook:Kleurrijke toetsenbord-folio’s van Logitech voor iPad
Lees ook:Logitech introduceert afwasbaar toetsenbord K310
Lees ook:Logitech introduceert mechanisch gaming-toetsenbord

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>