Jongerenblog test Chinese smartphone: Huawei Ascend W1

Jongerenblog test vandaag een smartphone. Jort van Meeteren vertelt ons alles over de Huawei Ascend W1. Al dacht hij eerst: ‘leuk, maar zo’n relatief onbekend Chinees merk, is dat wel goed spul?’ De meeste Nederlandse consumenten kiezen toch voor een product van Apple, Samsung, HTC of een ander gerenommeerd merk. We gaan het zien.

Uiterlijk
Het ontwerp van de telefoon is hoekig en eenvoudig. Alles is netjes afgewerkt. Enige minpuntje op dit gebied was in mijn ogen het feit dat de cameraknop en de powerknop een metallic uitvoering hebben, iets dat niet echt past bij de classy zwarte uitstraling van de rest van het toestel. Vind je zwart helemaal niks? De Huawei Ascend W1 is ook verkrijgbaar in het wit, rood en blauw. Eén van de belangrijkste kenmerken van deze Huawei is het Windows Phone 8-besturingssysteem. Als je het toestel aanzet, merk je direct dat de aankleding sober en simplistisch is. Voor liefhebbers van gedetailleerde icoontjes is dit even slikken, maar mij kon het als liefhebber van strak design wel bekoren.

Binnen de lijntjes kleuren
Er staan al een aantal toepassingen op het hoofdscherm, die je naar hartelust kunt ordenen en zelfs van formaat kunt veranderen. Nieuwe apps die je installeert, kun je ook op dit home screen plaatsen, zodat je je meest gebruikte applicaties direct bij de hand hebt. Dit geheel is –zij het beperkt- te tweaken door het kleurenschema te veranderen. Standaard staat dit ingesteld op zwart met oranje accenten, maar als je bijvoorbeeld liever een witte achtergrond met groene kaders hebt, is dit ook mogelijk.

Je weg vinden
Navigeren door je telefoon gaat soepel en snel, alleen het laden van apps zoals Whatsapp duurt soms even en liep in mijn geval zelfs een keer vast. Voor een splinternieuwe telefoon geen goede zaak, natuurlijk. Twitter werkt in principe naar behoren, maar mijn toestel bleef soms een pushmelding weergeven terwijl ik de bewuste tweet al had bekeken. Zo lijkt het soms alsof je nieuwe mentions, volgers o.i.d. hebt, terwijl het in werkelijkheid gaat om een oud bericht.

En, is het goed spul?
De Huawei Ascend W1 is een prima telefoon voor mensen die op zoek zijn naar een smartphone die voldoet aan de standaarden van nu, maar toch op hun budget willen letten. Als je van plan bent om een high-end toestel te kopen dat zich echt kan meten met de iPhone 5 en binnenkort verschijnende Samsung Galaxy S4 is dit niet het toestel voor jou, maar de gemiddelde smartphonegebruiker zal veel plezier beleven aan dit product. Het doet wat het moet doen, en ik heb er met genoegen en zonder al te veel problemen gebruik van gemaakt.

Volledige specificaties:
Besturingssysteem: Windows Phone 8
Gewicht: 120g
Afmetingen: 124.5mm x 63.7mm x 10.15mm
Display: 4-inch IPS LCD 480 x 800 touch screen met OGS technologie
Graphics: Adreno 305 400MHz GPU
Processor: 1.2 GHz dual-core Qualcomm Snapdragon S4 MSM8230
Batterij: 1950 mAh
Camera: 5.0-megapixel AF rear-facing camera met flash LED en 0.3-megapixel front-facing camera
Video: 720P video recording en video playback
Verbinding: WiFi 802.11b/g/n en Bluetooth 2.1 HS
Netwerk: ondersteunt UMTS bands 900/2100/850/1900/AWS en GSM/EDGE bands 850/900/1800/1900 MHz
HSPA+: DL 21 Mbps en UL 5.76 Mbps
Geheugen: 512mb RAM en 4gb ROM
Opslag: Micro-SD tot 32gb
Formats: ondersteunt AVI, MPEG4, MP3, AAC+ en enhanced AAC
Audio: 3.5mm headset connector
Beschikbare kleuren: rood, wit, zwart en blauw

Lees ook:Samsung geeft geld voor oude mobiel en tablet
Lees ook:Deel live vanaf NX1100 camera belevenissen met vrienden
Lees ook:Samsung GALAXY camera verkrijgbaar in Nederland
Lees ook:Kleurige Nokia Lumia 720 vanaf half mei 2013 in Nederland
Lees ook:Betaalbare smartphones: Samsung Galaxy Young en Fame

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>