AKG 845: draadloos muziek luisteren

Iedere muziekliefhebber hanteert andere eisen aan een koptelefoon. Moet de gadget juist wel of niet opvallen, hoe is het comfort, wat is de prijs en het belangrijkste: hoe is geluid? Ik heb eens even gekeken of de AKG 845 voldoet aan al deze eisen.

Design
De AKG 845 heeft een strak en eenvoudig design. Geen opvallende kleurtjes maar gewoon verkrijgbaar in het zwart of wit. Voor de één is dit vrij saai, voor de ander is het ideaal: een koptelefoon die niet al te veel opvalt. Opvallen qua kleur doet het zeker niet maar het is wel een vrij grote koptelefoon, dus over het hoofd (haha!) zien doe je niet snel.

De hoofdband van de koptelefoon bestaat uit hard, buigbaar plastic en is niet al te dun. De zachte onderband zorgt ervoor dat de koptelefoon aangenaam op je hoofd zit, maar dit mag ook wel voor zo’n koptelefoon.

De vrij grote oorkussens zijn net als de koptelefoon zwart.  Ik kijk zelf altijd welke kant op m’n oor moet en dat hebben ze leuk bedacht bij de AKG: binnenin de oorkussens zie je een grote letter ‘R’ of ‘L’.

Geluid
Het geluid van de AKG 845 is verbijsterend goed. De bas klinkt heel erg goed door maar de lagere, akoestische tonen worden ook zeker niet vergeten. Say Something van A Great Big World ft. Christina Aguilera komt ontzettend goed uit de verf, terwijl de beat van The Spark van Afrojack ft. Spree Wilson ook er goed uit knalt.

De koptelefoon heeft twee 50mm drivers, waardoor zowel de akoestiek als de basweergave zo goed overgebracht wordt. Ik vind dat dit één van de betere geluidsweergave is in een koptelefoon van tegenwoordig.

Je kunt de oorschelpen een kwart draaien waardoor je ‘m zo op tafel kunt leggen. Als je dan het geluid op 100% zet hoor je de muziek perfect en je hoort geen gekraak. Zowel de instrumenten als de zangstem is kraakhelder te horen.

Comfort en gebruik
Bij design had ik het al even over de hoofdband en ik kan er weinig aan toevoegen: het zit fijn op je hoofd, je hebt er geen last van en de oorkussens gaan helemaal op je oor, waardoor je niets mist van de muziek. Je hoort niets meer van buitenaf (dus pas op als je gaat fietsen), maar de kans is groot dat mensen jouw muziek wél horen. Met dit soort koptelefoons doe je ‘m onbewust wat harder en ikzelf heb een verschrikkelijke hekel aan muziek dat te hard aan staat in het openbaar vervoer.
De koptelefoon kun je gebruiken zonder draad, wat echt een pluspunt is. Je connect ‘m via Bluetooth aan je telefoon en je kunt gelijk draadloos muziek luisteren. Je drukt alleen één klein knopje in op de koptelefoon and you’re all done. Je moet dan je telefoon niet een x aantal meter wegleggen, want anders gaat de muziek haperen en stopt het uiteindelijk. Je kunt er ook voor kiezen om wel een draad aan de koptelefoon te doen. Het is alleen jammer dat er geen microfoon of hard/zacht knopjes aan het draad zit.

Op de linker oorkussen zitten de aan/pauze/stop en de hard/zacht knopjes. Als je de koptelefoon op hebt is het best lastig deze knopjes te vinden, en dan is het dus wel een gemis als je geen draad hebt met knopjes.

Je kunt de koptelefoon met gemak opladen met een USB kabel. Als ie helemaal is opgeladen, dan kun je er 8 uur muziekplezier aan beleven. Dat klinkt weinig, maar daar heb je zat aan op één dag.

Prijs
De AKG 854 koptelefoon is verkrijgbaar voor een prijs van €299. Dat is vrij veel voor een koptelefoon, maar als je investeert in een goede koptelefoon, dan is de AKG 854 goed voor het optimale gebruik en de beleving van muziek. Ik ben er erg tevreden over en heb weinig minpuntjes en veel pluspuntjes! Maar toch hè, die knopjes… Come on, zo voor de hand liggend dat het een must is voor velen!

Recensie door Danny Nomden

Lees ook:Sennheiser HD 250 II: misschien niet zo charmant, maar wel super geluid!
Lees ook:A.M.P. accessoires: draadloze technologie met kleurig design
Lees ook:Studeren in stilte effectiever dan met muziek
Lees ook:Jongerenblog test nieuwe Samsung stofzuiger: Samsung M70
Lees ook:Twan Vink (21) heeft Het Geluid van Q-Music geraden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>