‘the gr8est show on earth’

Al een tijdje volg ik de discussie rond de armste landen van de wereld. Er moet iets gedaan worden aan de armoede in die landen, dat is duidelijk. Op NOVA zag ik laatst Ad Melkert zeggen dat de armoede wel degelijk kan worden bestreden. Volgens mij weet iedereen wel dat als er maar de wil is, de derde wereld helemaal niet meer arm hoeft te zijn. Maar ja, zo werkt het natuurlijk niet. Gelukkig heeft het popevenement Live 8 mensen er nu meer bewust van gemaakt dat er iets KAN worden gedaan. Live 8 maakt armoede niet in 1 keer ongedaan, maar is een stap in de goede richting. Dat het evenement zo’n succes is geworden, toont aan dat we wel degelijk iets willen doen. Hopelijk zal, nu Live 8 is afgelopen, de aandacht op de arme landen niet ineens verslappen en gaan we nu echt iets aan de armoede doen.

Lees ook:Hotdog 107 euro in Stockholm
Lees ook:Is de mislukte jeugd in Amsterdam-West nog te redden?
Lees ook:Uitverkochte Gamekings showcase The GTA V Edition live op TV
Lees ook:Leren over armoede via game
Lees ook:Schandalig…!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “‘the gr8est show on earth’

 1. Theresa

  De live8 concert heb ik niet gekeken maar vind ik wel n mooi initiatief.. Maar inderdaad de middelen om armoede te bestrijden zijn er zeker wel. Ik denk dat het vooral ligt aan dat de westerse wereld niet bereid is om iets op te geven voor de derde wereld. Er is meer dan genoeg voedsel op aarde voor iedereen, maar wij verspillen gigantische hoeveelheden. Of als bijv. alle multinationals in de wereld 1% van hun omzet zouden geven zou afrika geen honger meer lijden..

  Ik vond trouwens de film om de G-8 top in de aandacht te brengen ook erg leuk. “the girl in the cafe” heette t. Werd uitgezonden in G-8 landen om aandacht te krijgen.

    /   Reply  / 
 2. Melissa

  Ik heb die film niet gezien, waar ging ‘t over?

    /   Reply  / 
 3. Theo

  Ik vind het ook een heel goed idee! Ennuh, nou ja, wij hebben hier zelf ook genoeg te besteden, maar zelf doneer ik ook niet echt geld bijvoorbeeld om de armeren te helpen! Tis wel een druppeltje dan natuurlijk op de gloeiende plaat, maar ik kan moeilijk commentaar geven en er vervolgens zelf niets voor doen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>