Zo werkt kaartverkoop MTV EMA in de Ziggo Dome

Muziekliefhebbers en fans kunnen dit jaar voor het eerst in vijf jaar toegangskaarten kopen voor de muziekawardshow MTV EMA. Zondag 10 november 2013 is de Amsterdamse Ziggo Dome de locatie voor dit grootse muziekevent. Hiermee zijn er meer mogelijkheden dan ooit tevoren om als fan aanwezig te zijn. MTV maakt een beperkt aantal kaarten beschikbaar via kaartverkoop. De kaartverkoop voor de MTV EMA start vandaag via een zogeheten ballotsysteem.

De vraag vanuit fans is de aanleiding om dit jaar voor het eerst in vijf jaar tickets te verkopen: “We zijn overweldigd door het enthousiasme waarmee de MTV EMA door fans is ontvangen. Sinds de aller eerste aankondiging dat de muziekawardshow naar Nederland komt is er een stormvloed ontstaan in de vraag om tickets. Het enthousiasme en de vraag is zo groot dat MTV, Ziggo en andere partners van de MTV EMA 2013 hebben besloten om de muziekawardshow toegankelijk te maken voor fans via kaartverkoop.” Fans maken een groot deel uit van de MTV EMA en dat aandeel wordt dit jaar nog groter. Er waren nog nooit zoveel mogelijkheden voor muziekliefhebbers om aanwezig te zijn en onderdeel uit te maken van deze spectaculaire liveshow.

Uitleg procedure kaartverkoop
De ticketverkoop van de muziekawardshow MTV EMA 2013 verloopt via een zogeheten ‘ballotsysteem’. Een gefaseerde manier van kaartverkoop waarbij fans zich inschrijven voor toegangskaarten. Daarna selecteert een computer gegenereerd systeem, bedient door MTV en Ticketmaster, muziekfans uit alle inschrijvingen. De geselecteerden worden persoonlijk uitgenodigd en ontvangen een unieke code om hun toegangsticket voor de MTV EMA in de Ziggo Dome te kopen.

  • 11 oktober – 17 oktober fase 1: fans kunnen zich inschrijven via een MTV EMA Facebookapp en maken hiermee kans op tickets voor de muziekawardshow.
  • 17 oktober – 21 oktober fase 2: mensen worden via een automatische selectie gekozen om een toegangskaart te kopen.
  • 22 oktober fase 3: de geselecteerden ontvangen een unieke code waarmee zij per persoon maximaal 4 kaarten kunnen kopen.

Er kan gekozen worden uit twee soorten kaarten:

 • Kaarten met een onbeperkt zicht op het podium (95 euro)
 • Kaarten met een beperkt zicht op het podium (65 euro)

Bij de aankoop zal een plattegrond beschikbaar zijn te zien om welke plekken het gaat. MTV kiest voor het ‘ballotsysteem’ van kaartverkoop om misbruik en doorverkoop te voorkomen. De minimumleeftijd om aanwezig te zijn bij de MTV EMA is 16 jaar. Jongeren onder de 16 jaar moeten begeleid worden door een volwassene. MTV maakt een beperkt aantal kaarten beschikbaar via kaartverkoop. Meer informatie te vinden via Facebook.com/mtvema of mtvema.com.

Daarnaast is het mogelijk om aanwezig te zijn via giveawayacties, screamertickets en kunnen muziekliefhebbers toegang krijgen tot alle optredens binnen de MTV Music Week via losse kaartverkoop.

MTV EMA giveawayacties
Normaalgesproken is de MTV EMA alleen toegankelijk op uitnodiging van MTV en via acties met partners. Ook dit jaar zijn er verschillende acties waarbij tickets worden weggegeven aan fans. Lokale MTV EMA-partner Ziggo, MTV Mobile en mediapartners 3 FM, Spits, Fashionista, WTF.nl, Girlscene en Cosmopolitan geven fans de mogelijkheid om hierbij aanwezig te zijn. Alleen via acties van officiële MTV EMA-partners is het mogelijk om exclusieve tickets voor een voorkeurslocatie in de Ziggo Dome te bemachtigen. Een voorbeeld van zo’n actie is de ‘Get on Activatie’ van Ziggo waarbij fans kans maken op passe-partouttickets voor de MTV Music Week en kaarten voor de MTV EMA om alle hoogtepunten van dichtbij te beleven. MTV houdt daarnaast jaarlijks, in samenwerking met partners, een auditie voor ‘screamers’, hierover volgt binnenkort meer informatie.

Kaarten Ziggo presents MTV Music Week
Voorafgaande aan de MTV EMA vindt de Ziggo presents MTV Music Week plaats van 6 tot en met 10 november. Duizenden fans kunnen dagelijks terecht voor verschillende muzikale optredens op meerdere toplocaties in Amsterdam. Voor al deze optredens geldt een losse kaartverkoop. Meer informatie over de kaartverkoop en de optredens is te vinden op de website: www.mtvmusicweek.nl.

Lees ook:MTV EMA: The Killers toegevoegd aan line-up
Lees ook:Publiek gezocht voor MTV EMA; doe auditie!
Lees ook:MTV Music week breidt de line-up verder uit
Lees ook:Optredens grote namen tijdens MTV Music Week (met schema!)
Lees ook:MTV Music Week presenteert: 2Unlimited Live 8 november

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zo werkt kaartverkoop MTV EMA in de Ziggo Dome

 1. Ian

  This is going to be the best EMA Awards ever! I live in Amsterdam and I’m so excited to go there. Thanks for the review.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>