Festyland 2013: boerenschuur meets Alice in Wonderland

Kou, modder, en heel veel verschillende artiesten. Dat was Festyland 2013. Het festivalseizoen in Brabant werd dit weekend afgesloten met een driedaags Festival in Volkel-Uden. Artiesten zoals Yellow Claw, Vato Gonzalez, Mr. Polska en Di-rect traden op. Blogger Kayleigh van den Hout doet verslag.

Een ‘ons kent ons’ sfeertje was kenmerkend voor de vrijdag op Festyland. De tenten met podia stonden vol met groepen vrienden en veel mensen begroetten elkaar. Het begin van Festyland werd gekenmerkt door mensen uit de omgeving van het festivalterrein en er waren niet veel mensen van buitenaf. Op sommige momenten leek het dan ook eerder op feesten in een boerenschuur dan losgaan op een goed festival.

Knaltival
Het hoogtepunt van de vrijdagavond was voor mij Knaltival. FeestDJ Ruud presenteerde verschillende artiesten die een hoop gekkigheid met zich meebrachten. Iedereen danste lekker mee, grote opblaasbare dieren gingen door de tent heen en ‘Waar is dat feestje? Hier is dat feestje’ werd vaak genoeg uit volle borst meegezongen.

Terrein
Het festival leek vrijdag letterlijk in het water te lopen, maar dat viel gelukkig mee. Op zaterdag bleef het overdag droog en was het dus het perfect weer om overdag rond te lopen op het kleine terrein. Het terrein bestond uit verschillende tenten allemaal met een bepaald muziekgenre. Zo had je bijvoorbeeld een ‘Dance Palace’ een ‘Acoustic Stage’ en een ‘Underground’.

Verder deed het terrein denken aan Alice in Wonderland. De tenten hadden allerlei kleurtjes en er stonden allerlei kraampjes met lekkernijen. Ook was er een reuzenrad dat ’s avonds helemaal oplichtte evenals een verlichte schommelattractie. Kortom: genoeg te doen als je je oren even rust wilde geven.

Jong Publiek
Naast dat er veel mensen uit de omgeving naar het festival kwamen, was er ook veel jong publiek. Dit merkte je vooral in de ‘Spektakulair’ tent waar veel artiesten optraden die nog redelijk onbekend zijn bij het ‘grote publiek’, maar wel heel populair zijn onder jongeren. Zo liep de redelijk kleine tent hartstikke vol bij Mr. Polska en was er een klein clubje diehard fans bij de rapformatie ‘Great Minds’.

Helaas begon het zaterdagavond met regenen en dat duurde nogal lang. Sommige tentjes op de camping waren niet bestand tegen de regen en niet iedereen hield het droog. De mensen in tentjes moesten maar dicht tegen elkaar aan kruipen om het warm te krijgen, want ’s nachts daalde ook de temperatuur.

Modderpoel
Op zondag liep het festival wel letterlijk in het water want heel het terrein was een grote modderpoel geworden. Enkele auto’s zaten vast en sommige mensen verloren zelfs hun schoenen in de drab. De zondag liep dus niet zo relaxed als de bedoeling was en veel festivalgangers gingen vroegtijdig naar huis.

Festyland is een leuk evenement als je voor het eerst naar een festival wil. Er komen afwisselende artiesten en het is een klein terrein, waar je de weg niet kwijtraakt. De camping is met regen en kou niet te doen, maar wel handig als je geen rijbewijs hebt, want het terrein is met het openbaar vervoer slecht bereikbaar.

Mocht je volgend jaar naar Festyland willen gaan, dan raad ik je aan om een grote groep Brabantse vrienden mee te nemen en een stevig paar regenlaarzen. Succes gegarandeerd!

Tekst en foto’s: Kayleigh van den Hout

Lees ook:Ticketverkoop Loveland Festival bereikt laatste fase
Lees ook:Extrema maakt eerste namen XO Live bekend
Lees ook:Slapen op Lowlands in een kartonnen doos
Lees ook:Jongeren massaal met elkaar op de vuist
Lees ook:The Passion 2013: overweldigend en… koud

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>