Kings of Leon, Icona Pop, Jared Leto, Rita Ora en Bridgit Mendler bij MTV EMA

Rockband Kings of Leon en het Zweedse duo Icona Pop zijn de nieuwe namen in de line-up voor de muziekawardshow MTV EMA 2013. Jared Leto; acteur en frontman van Thirty Seconds to Mars, zangeres Rita Ora en actrice en singer-songwriter Bridgit Mendler zijn toegevoegd aan de lijst van officiële MTV EMA-presenters. Zij zullen in hun rol de gewilde awards uitreiken en de artiesten aankondigen. De awardshow is zondag 10 november live te volgen vanaf 21:00 uur op MTV vanuit de Amsterdamse Ziggo Dome.

MTV maakte al eerder bekend dat Miley Cyrus, Robin Thicke, Snoop Dogg, Afrojack, Imagine Dragons, The Killers en Katy Perry optreden tijdens de MTV EMA 2013 in onze hoofdstad Amsterdam. De vorige week reeds aangekondigde MTV EMA-presenters zijn Iggy Azalea, Ellie Goulding, Carice van Houten en Colton Haynes. De intergalactische MTV EMA-MC Redfoo, de backstage host Ariana Grande en natuurlijk Ron Burgundy van Anchorman 2 (Will Ferrell) zijn ook te zien tijdens de muziekawardshow. Partners van de MTV EMA 2013 zijn Ziggo, MTV Mobile en Monster DNA Headphones.

Kings of Leon
Kings of Leon staat dit jaar voor de tweede keer op het podium van de MTV EMA. De band is in Amsterdam als onderdeel van de tour voor hun meest recente en veelgeprezen album Mechanical Bull. New York Daily News omschreef dat het album: “De beste prestatie uit de carrière van Kings of Leon is, met sublieme teksten en een duidelijke focus.” De UK Guardian schreef: “De jongens uit het zuiden zijn weer helemaal terug aan de top.”

Icona Pop
Het Zweedse duo Icona Pop maakt dit jaar haar debuut op de muziekawardshow en heeft tevens 3 nominaties op haar naam weten te schrijven. Icona Pop over hun MTV EMA-debuut: “We zijn super enthousiast dat optreden op de MTV EMA! We hopen dat je er klaar voor bent, want wij zijn er zeker klaar voor en we gaan de zaal laten dansen!” Het duo brak afgelopen jaar echt door en was een van de MTV EMA PUSH-artiesten. De single ‘I Love It’ van Icona Pop is wereldwijd meer dan 5 miljoen keer verkocht en werd platina in Duitsland, Denemarken, Mexico, Zwitserland, Oostenrijk, Nieuw-Zeeland, vier keer platina in Canada en zelfs vijf keer platina in Australië. In de UK en Japan werd het album goud.

Nominaties MTV EMA-presenters
De band van Leto, Thirty Seconds to Mars, is genomineerd voor 3 MTV EMA-awards. Rita Ora, die vorig jaar optrad tijdens de MTV EMA in Frankfurt, mag dit jaar twee nominaties op haar naam schrijven. Bridgit Mendler is genomineerd in de categorie ‘Best PUSH’.

Klik hier voor al het nieuws over MTV EMA 2013.

Lees ook:Bruno Mars op podium MTV EMA in Amsterdam
Lees ook:Robin Thicke, Snoop Dogg, Afrojack en Imagine Dragons bij MTV EMA
Lees ook:Biggest Fans award uitreiking tijdens Red Carpet Show MTV EMA
Lees ook:Alles van Kings of Leon in The Collection Box
Lees ook:MTV EMA: The Killers toegevoegd aan line-up

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>