Waanzinnige avond tijdens de MTV EMA’s

Als de deuren van het ZiggoDome open gaan, hoor je over het hele plein gegil. Iedereen wil naar binnen, en snel. De toeschouwers zijn klaar voor het muziekspektakel dat de MTV Europian Music Awards heet. Dit jaar voor de tweede keer ooit georganiseerd in Nederland. Blogger Yolande Tump was live bij het evenement in het ZiggoDome.

De avond wordt ingeluid door zangeres Miley Cyrus, die als verassing uit een groot ruimteschip komt vallen. Met een lilliputter aan haar zijde, zingt ze al billenschuddend haar bekende nummer We Can’t Stop, waarmee ze bij de VMA’s eerder dit jaar het publiek schokte met haar heftige performance. Tijdens de EMA’s is Miley wat braver, hoewel ze wel een joint opsteekt na het winnen van Best Video.

De eerste award van de avond wordt uitgereikt door Nederlands eigen Carice van Houten. Meerdere bekende artiesten zoals Ariana Grande, Rita Ora en Ellie Gouding zijn aanwezig om prijzen uit te reiken aan de winnaars. De eerste prijs, voor Best Song, gaat naar Bruno Mars met zijn nummer Locked out of Heaven. Trots neemt hij hem in ontvangst, en bedankt ondertussen ook nog zijn vader, wie hem erg heeft geholpen.

Andere prijswinnaars van de EMA’s zijn onder andere Thirty Seconds to Mars met Best Alternative, Katy Perry voor Best Female en Justin Bieber voor Best Male. Enige prijswinnaars, zoals One Direction, nemen hun prijs in ontvangst via een filmpje, maar het gros aantal is toch aanwezig om zijn trofee in ontvangst te nemen. De prijzen zijn gelijk verdeeld over de artiesten.

Een grote prijswinnaar ontbreekt namelijk tijdens de avond, maar er is wel één artiest die meerdere prijzen mee naar huis mag nemen: Eminem. Hij heeft onder andere de prestigieuze prijs gekregen voor Global Icon, vanwege zijn invloed op de hedendaagse muziek en zijn succesvolle muziekcarrière. Daarnaast heeft hij ook de prijs voor Best Hiphop gewonnen. Dat hij een van de beste is, laat hij gelijk zien in een showstoppend optreden, waarbij hij het publiek helemaal wild maakt van vreugde.

Tijdens de avond is het podium vaak bezet voor optredens van bekende, en vaak ook prijswinnende, artiesten. Met mooi opgemaakte decors, achtergronddanseressen en goede effecten zet iedere groep of artiest een mooi optreden neer. Zo ziet het publiek, en de kijkers thuis, hoe onder andere The Killers, Katy Perry, Bruno Mars en Eminem het ZiggoDome uit zijn dak laten gaan. Bij ieder optreden is het publiek uitzinnig en wordt er fanatiek gedanst en meegezongen.

Comedian Will Ferell wisselt de verschillende optredens af met komische stukjes als zijn typetje Ron Burgundy. De anchorman maakt hilarische taferelen mee in Amsterdam. Zo eet hij een speciale brownie in een coffeeshop, vaart hij over de kenmerkende grachten van onze hoofdstad en komt hij in het Red Light District. De humor is ietwat Amerikaans, maar wordt goed ontvangen door het publiek.

Een andere fijne afwisseling tussen de optredens en prijsuitreikingen door, is presentator Redfoo. Aanwezig, druk en hyper zijn beslist woorden die de rapper typeren. Als presentator van de MTV EMA’s zorgt hij ervoor dat het publiek het naar zijn zin heeft, en dat er de nodige humor in de show komt. Zo begint hij de show in een net pak, die hij al snel uittrekt waardoor hij alleen nog maar in een strakke onderbroek staat. Ook later laat hij het publiek meerdere keren lachen.

De muzikale avond wordt afgesloten door een concert van Imagine Dragons in de Heineken Music Hall. Na hun spetterende optreden, een straat verderop, eindigt Icona Pop de avond met hun bekende hit “I Don’t Care’. Nadat het publiek voor de laatste keer getrakteerd is op vuurwerk, waanzinnige decors en lekker klinkende nummers, zit de avond erop. Red Foo klimt voor de laatste keer het podium op en vliegt terug naar het ruimteschip waarmee Miley Cyrus de avond heeft ingeluid. De MTV EMA’s zijn afgelopen, tot grote spijt van het publiek, die duidelijk hebben genoten van de waanzinnige avond.

Lees ook:Miley Cyrus gaat optreden tijdens MTV EMA in Amsterdam
Lees ook:TV-tip: Miley Cyrus bij MTV Unplugged
Lees ook:Bruno Mars op podium MTV EMA in Amsterdam
Lees ook:TV-tip: documentaire Miley cyrus op MTV om 20.50 uur
Lees ook:John Mayer steengoed in HMH

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>