Bombastische muziek bij de Sin and Soul tour

Stel je voor, je zit in een kerk. Normaal wellicht een saaie bedoening. Dit keer niet; bombastische muziek galmt door het gebouw, de trom slaat op de juiste momenten, blaasinstrumenten bereiken hun hoogtepunt. En al dat geluid wordt nog eens versterkt door de klassieke akoestiek die we zo goed kennen van kerken. Dat is de Sin and Soul tour van La Boutique Fantastique en Knalland.

Bij binnenkomst is het direct duidelijk waar we zijn; de Janskerk in Utrecht. Vandaag is de aftrap van de tour, dit is de eerste show. En ze rocken! Een drietallig dameskoortje mét instrumenten zingt en speelt ons naar onze plaatsen. Een half uur lang mogen we genieten van deze prachtige zangstemmen en geweldig gebruik van viool en andere instrumenten.

Dan is het tijd voor Knalland. Met hun semi-rock muziek begint de kerk al aardig op zijn grondvesten te schudden. In de zaal zie je mensen meebewegen op de muziek. De zangers hebben heerlijke stemmen, het geheel klopt. Bijzonder is de ukelele die gebruikt wordt. Ik moet bekennen dat ik een ukelele maar een raar muziekinstrument vind, en ik had niet gedacht dat er zo’n geluid uit zou kunnen komen. Het paste perfect in de muziek, zonder hilarisch te worden.

Na het spetterende optreden van Knalland, kunnen we even uitrusten in de pauze. Gelukkig zijn er voldoende drankjes en is er de kans om even naar buiten te gaan. Toch blijven wij zitten, we hebben zulke fijne plaatsen, op de mooie stoelen, in het midden. Die gaan we dus echt niet verlaten!

Na de pauze is La Boutique Fantastique aan de beurt. Dit was wat ik had verwacht van de avond: klassieke muziek, gemixt met moderne tintjes. De contrabas, saxofoon en gitaar mogen hier niet ontbreken. Het levert een bijzonder geluid samen. De dirigent gebruikt een melodica. Dit is een soort mini piano, waar je op moet blazen. Hoe grappig het er onder andere omstandigheden ook uit had gezien, deze vent kreeg er een geweldig geluid uit en het zorgde voor een prachtige aanvulling op de muziek die ze speelden.

Na alle bombastische geluiden, opzwepende ritmes, prachtige à capella kwartetten en razende gitaren, kan ik zeggen dat het een geslaagde avond was. Iets waar jong en oud van kan genieten. De Sin and Soul tour draait niet alleen in Utrecht, maar doet ook andere kerken aan. Kaartjes zijn te koop vanaf 22,50 euro. Voor meer informatie, kijk je op: www.sinandsoul.nl

Tekst: Paula Boon.

Lees ook:Grote schermen in Amsterdam vanaf kwartfinale
Lees ook:AKG 845: draadloos muziek luisteren
Lees ook:Speakers die wel tegen een stootje kunnen
Lees ook:Jongeren horen slecht
Lees ook:Het Ding: van de makers van Q-music Het Geluid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>