Jongerenblog bekijkt Smashed; hij is geen seconde saai!

‘Smashed’ draait om het leven van de charmante Kate. Op het eerste gezicht lijkt er weinig mis met dat leven. Kate is getrouwd, heeft veel vrienden, staat met veel plezier voor de klas… Maar Kate is ook alcoholist, evenals haar man. Dat wordt al meteen in het begin duidelijk gemaakt door middel van een aantal pakkende scènes.

Kate werkt als juffrouw op een basisschool. Na een avond stevig te hebben gedronken, valt dat niet altijd mee. Dat blijkt als ze in het bijzijn van haar leerlingen moet overgeven. Uit schaamte liegt ze dat ze zwanger is. Ze raakt hierdoor verstrengeld in een web van leugens. De directrice van de school bijvoorbeeld, is zó blij voor Kate, dat ze achter haar rug om een baby shower organiseert.

Er is één iemand op school die weet dat Kate niet zwanger is en dat is meneer Davies. Meneer Davies was vroeger zelf ook een alcoholist en gaat nog steeds regelmatig naar bijeenkomsten van de Anonieme Alcoholisten. Hij nodigt Kate uit om eens met hem mee te gaan. Ze stemt toe en het lukt haar uiteindelijk om te stoppen met drinken.

Echter, Kate voelt zich hier niet meteen beter door. Het huwelijk met haar man loopt op de klippen, ze wordt geconfronteerd met de slechte band die ze met haar moeder heeft en uiteindelijk wordt ze ook ontslagen op school. Een nieuwsgierige leerling vroeg haar namelijk waarom ze niet dikker werd. Kate loog toen in eerste instantie dat ze een miskraam had gehad, maar biechtte bij de directrice op dat ze nooit zwanger was geweest.

Al met al vond ik de verhaallijn mooi, ontroerend en geen seconde saai. Dat laatste is wel opmerkelijk, want in principe gebeurt er niet heel veel afwisselends in de film. Hoe de film uiteindelijk afloopt, ga ik trouwens niet verklappen. Ik verklap wél alvast dat de film een open einde heeft. Frustrerend!

Smashed is geregisseerd door James Ponsoldt. Deze film is pas zijn tweede grote project. De rol van Kate wordt gespeeld door Elizabeth Winstead. Je kunt haar onder meer kennen van de film ‘Final Destination 3’. Andere acteurs die voorbij komen, zijn Aaron Paul, Octavia Spencer en Nick Offerman.

Benieuwd naar deze film, je kunt de dvd bestellen bij bol.com: ‘Smashed‘.

Lees ook:Win Spannend avondje met The Thing en The Wolfman
Lees ook:Jongerenblog bekijkt film This Is 40
Lees ook:Vrouw van 37 verkracht 15 jarige jongen en krijgt kind
Lees ook:Kate toch nog Australian Idol ondanks worstenarmen
Lees ook:Film Homanje: filmproject voor KWF Kankerbestrijding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>