Kill for me: hoe ver ga je voor je vrienden…

Meestal sla ik films die direct op DVD uitkomen over, maar “Kill for me” was een leuke verassing. Het verhaal is een beetje voorspelbaar, maar houdt wel de aandacht vast en zet je aan het denken. Dat is meer dan je zou verwachten, van een film in dit segment… Leoni van Amstel recenseert deze film voor Jongerenblog.

Studenten Amanda (Katie Cassidy) heeft erg zwaar, sinds haar beste vriendin en huisgenote Nathalie spoorloos is verdwenen. Tegen haar zin, maar omdat het niet anders kan moet de leegstaande kamer van Nathalie worden verhuurt om de huur te kunnen betalen. Dierenarts assistente Hailey (Tracy Spirikados) komt in de kamer te wonen. En ondanks Amanda’s verdriet om Nathalie, ontstaat er een intensieve vriendschap tussen Hailey en Amanda.

Een romance bloeit op tussen de meiden, als ze ontdekken dat ze allebei slachtoffer zijn van agressieve mannen in hun leven. Hailey wordt regelmatig in elkaar geslagen door haar vader en Amanda wordt gestalkt door een agressief ex-vriendje. Daarnaast verdenkt Hailey haar vader van de moord op haar moeder en denkt Amanda dat haar ex-vriendje is betrokken bij de verdwijning van Nathalie. Als Amanda op een dag onverwachts wordt aangevallen door haar ex-vriendje, red Bailey haar door de jongen met een bijl te lijf te gaan. Het probleem ‘agressief ex-vriendje’  is opgelost, maar de meiden zitten nu wel met een lijk. Ze begraven het lijk diep in het bos en beloven elkaar er voor altijd over te zwijgen. Het hele voorval is traumatisch voor Amanda, maar Bailey lijkt nergens problemen mee te hebben. Sterker nog; het lijkt wel of ze er ervaring mee heeft. Ze vindt het dan ook meer dan normaal dat Amanda haar een wederdienst bewijst. Zij heeft het agressieve vriendje vermoord, dan mag Amanda haar vader om zeep helpen. Amanda ziet dit totaal niet zitten en begint ze dan ook telkens meer af te vragen wat er waar is aan het verhaal van Bailey.

Regisseur Michael Greenspan weet door een paar verassende wendingen in de film tot boven het niveau van ‘de-dertien-in-een-dozijn-thriller’ te tillen. De hoofdrolspeelsters doen het aardig en ook het mysterieuze gedrag van de vader van Bailey (Donal Logue), laat je tot het laatste moment twijfelen over de ware aard van Bailey. Het punt van het verhaal is dan ook erg mooi: Hoe ver kan je gaan voor je vrienden? Zeker een aanrader, als je niet zeker weet wat je moet doen als er bijl bij komt kijken.

Kill For Me‘ – Regie: Michael Greenspan | 91 minuten | drama, thriller | Acteurs: Katie Cassidy, Shannon Chan-Kent, Torrance Coombs, Adam DiMarco, Lini Evans, Leah Gibson, Chelah Horsdal, Colin Lawrence, Donal Logue, Ryan Robbins, Tracy Spiridakos, Kirsten Van Ritzen, Joanne Wilson, Andrew Zachar |

Lees ook:Win kaartjes voor Les Misérables – 10 januari in de bios
Lees ook:Coraline. Kleine deurtjes, knopen en gevaar
Lees ook:Hello I Must Be Going laat steken liggen op acteerwerk
Lees ook:Meisje vermoordt biddende vader
Lees ook:Naakt vriendje in kast leidt tot een en al drama

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>