The day – geen film voor watjes met zwakke maag

Heb je een zwakke maag en kan je niet tegen veel bloed? Dan is The Day geen film voor jou. Leoni van Amstel heeft de dvd voor Jongerenblog bekijken.

De wereld zoals wij hem kennen is verleden en we volgen een vijftal dat probeert te overleven in een tijdperk waar geen hoop meer is. Al snel wordt duidelijk dat ze op de vlucht zijn voor ‘iets’.  Gewapend met geweren, bijlen en kapmessen trekken ze door verlaten landschappen, waar eten of überhaupt een vorm van een leven niet meer lijkt te bestaan. Uitgeput en verhongerd zoeken ze onderdak bij een verlaten boerderij. Ze hebben niet door dat ze juist daar recht in de armen lopen, van hetgene waar ze voor vluchten. Terwijl ze eigenlijk geen kans maken, besluit de groep niet zomaar op te geven, waardoor een strijd op leven en dood volgt.

Het verhaal loopt niet heel goed door. De begin van de film zorgt voor veel verwarring en elke keer als je eindelijk in de film zit wordt je door een fout in de regie weer uit het verhaal gerukt. Wel heeft regisseur Douglas Aarniokoski (Highlander: Endgame), de bedrukte sfeer goed neergezet door er een zwartwitfilm van te maken, met soms heel voorzichtig een vaag streepje kleur.

Toch maakt het acteerwerk van hoofdrolspeelster Ashley Bell (The Last Exorcism)veel goed. Leuk feitje is dat de eerste hoofdpersoon uit de film, uiteindelijk maar een bijrol blijkt te spelen. Daarnaast zorgt de onverwachte wending aan eind van het verhaal, dat je de film toch wil afkijken.

The Day | Regie: Douglas Aarniokoski | 91 minuten | drama, horror, science fiction, thriller | Acteurs: Shawn Ashmore, Brianna Barnes, Ashley Bell, Brayden Edwards, Michael Eklund, Steffi Hagel, Cory Hardrict, Dominic Monaghan, Shimon Moore, Shannyn Sossamon, Kassidy Verreault, Robert Baldwin, Frank Beaudoin, Patrick Beriault, Patrick Blais, Alex Brown, Andre Deveaux, Jose Garcia, Tarlee Gerhard, Andre Givogue, Daniel Lavigne, Duncan Milloy, Sean Morel, Alain Moussi |

Tekst: Leoni van Amstel

Lees ook:Film Homanje: filmproject voor KWF Kankerbestrijding
Lees ook:Wat is er mis met onze wereld… ontdek het in I Am
Lees ook:Lay the favourite: bekende acteurs geen garantie…
Lees ook:Patrick kreeg 25.000 euro salaris
Lees ook:Jongerenblog bekijkt Here Comes The Boom

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>