The Collection: overleven in een hotel vol met boobytraps

Stel je voor: een overvolle discotheek wordt uitgemoord, je bent de enige overlevende die ook nog eens wordt gekidnapt en terechtkomt in een hotel vol met boobytraps. Dat gebeurt in de horrorfilm The Collection, het vervolg op The Collector. Blogger Danny Nomden heeft de film bekeken voor Jongerenblog.

De vrienden van Elena (Emma Fitzpatrick) nemen haar mee naar een exclusief feest op een geheime locatie. Ze had nooit kunnen vermoeden dat zij het slachtoffer zou worden van een psychopathische en mysterieuze moordenaar die zijn slachtoffers op allerlei manieren martelt, zowel fysiek als mentaal.

De zogenoemde The Collector ontvoert Elena en sluit haar op in een verlaten hotel. The Collector heeft in dit hotel valstrikken geplaatst en mocht je in één van de valstrikken terechtkomen, dan overleef je het niet. Maar het hotel dient niet alleen voor zijn gemaakte boobytraps. Hier martelt hij zijn slachtoffers zodanig, dat ze psychisch helemaal doordraaien. Echter is martelen niet het enige wat het monster doet… Zonder blikken en blozen een keel doorsnijden is gesneden koek voor hem.

Wanneer de vader van Elena te weten komt over de ontvoering, huurt hij een groepje huurlingen in om de psychopaat op te sporen en Elena te bevrijden. Ze gebruiken daarvoor de enige overlevende van The Collector: Arkin (Josh Stewart). Vrijwillig neemt Arkin de groep mee naar het hotel onder de voorwaarde dat hij niet mee naar binnen hoeft. Toch wordt Arkin onder dwang meegenomen het hotel in. The Collector geeft zich echter niet zomaar gewonnen en de groep moet vechten voor hun leven.

The Collection is een goed vervolg op The Collector en zet een goede, grillige sfeer neer. Genoeg schrikmomenten en ranzigheden die ervoor zorgen dat je je handen voor je ogen doet. Door de muziek komt de grillige, enge sfeer goed naar voren en krijg je kippenvel door hoe onaangenaam de film eigenlijk wel niet is. Het acteerwerk is prima, maar het is toch vooral de spannende (schrik)momenten en de sfeer die deze film goed tot zijn recht laat komen. Het zal niemand doen verbazen dat The Collection gemaakt is door de makers van de Saw franchise. Ze laten wederom zien dat het horrorgenre helemaal hun ding is.

Tekst: Danny Nomden

Lees ook:The Toren (Amsterdam) beste hotel in NL, aldus Tripadvisor
Lees ook:Company of Heroes: geen dertien-in-een-dozijn-film
Lees ook:SpangaS-acteurs spelen hoofdrol in korte horrorfilm
Lees ook:Recensie – Evil Dead: lekker goor
Lees ook:Bekende actie in Fast & Furious 6

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>