Horrorfilm Mama begint sterk maar eindigt matig

Mama gaat over twee kleine meisjes die vijf jaar lang alleen in het bos hebben gewoond. Ze hebben het kunnen overleven omdat ze, volgens de meisjes, verzorgd zijn door iemand die ze Mama noemen…

Jeffrey, de vader van de driejarige Victoria en de eenjarige Lilly, raakt in een depressie en brengt daarbij zijn vrouw om het leven. Hij neemt zijn kinderen mee in de auto naar een bos, maar krijgt daar een ongeluk. Hij weet samen met de kinderen een hut te vinden. Daar wil hij zijn kinderen vermoorden, maar ze worden gered door een onbekend verschijnsel.

Wanneer de kinderen na vijf jaar teruggevonden worden, ontfermd Lucas (de broer van Jeffrey) en zijn vriendin Annabel zich over de kinderen. Victoria en Lilly hebben zolang zonder sociale contacten gezeten en zijn zolang van de buitenwereld afgesloten, dat ze nogal mensenschuw zijn. Al gauw merken Lucas en Annabel dat er wat anders aan de hand is. Ze horen de kinderen spelen en praten met iemand en ze horen vreemde geluiden in de slaapkamers. Hoe hebben de kinderen weten te overleven?

Mama is een prima horror- en thrillerfilm. Het begint erg sterk met veel schrikeffecten. Een erg origineel verhaal kan ik het niet echt noemen, want het ligt voor de hand wat er allemaal gaande is of wat er juist komen gaat. Het acteerwerk is prima en het moet gezegd worden: de kindacteurs hebben geweldige personages neergezet. Helaas eindigt de film wat matig. In het begin schrik je veel, maar op de helft kakt het nogal wat in. Op dat moment zijn er ook weinig twists in het verhaal, waardoor de film een beetje saai begint te worden. Producent Guillermo Del Toro had iets meer moeten doen met het verhaal, om je helemaal geboeid te krijgen. Jammer…

Al met al een prima horrorfilm om een avondje te griezelen met vrienden, maar voor het verhaal moet je het niet doen.

Bestel deze film meteen bij Bol.com:
Blu-ray: Mama
DVD: Mama

Tekst: Danny Nomden

Lees ook:Win bioscoopkaartjes Mama; film van Guillermo del Toro
Lees ook:Winactie: Kaarten voor de premiere A Nightmare on Elm Street
Lees ook:Jongerenblog bekijkt Deense dramafilm Jagten
Lees ook:Jongeren vinden ‘Mama Tandoori’ het leukst
Lees ook:Sterke magen gezocht!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>