Jongerenblog bekijkt thriller: Passion

Passion is de remake van het Franse Crime D’Amour door regisseur Brian de Palma (Black Dahlia, Redacted, Femme Fatale).Geen film waar je rustig bij achterover kan zitten, maar waar je volle aandacht nodig is om het verhaal aan het eind nog een beetje te begrijpen.

Rachel McAdams (The Notebook, Sherlock Holmes) speelt de rol van de beeldschone Christine, een ambitieuze en keiharde reclamevrouw die bij een groot concern in Berlijn werkt. Als ze een kans krijgt om een grote promotie te maken, steelt ze schaamteloos het idee van werknemer, Isabelle (Noomi Rapace, Sherlock Holmes). Daarnaast begint Christine een relatie met de vriend van Isabelle, al hoewel niet helemaal duidelijk is met wie hij als eerst was. Om het allemaal nog iets ingewikkelder te maken is er ook nog een secretaresse Dani (Karoline Herfturth, Errors of the Human Body), die ontzettend verliefd is op Isabelle en dan ook letterlijk alles voor haar over heeft. Maar over Isabelle daar nou zo blij mee is?

Palma laat in deze film duidelijk zijn handtekening zijn van werken met beeld. Het beeld is belangrijker dan het verhaal en is dan ook niet weggelegd voor degene die van simpele verhalen houdt. Je krijgt te maken met dromen in dromen en ingewikkelde monologen, waardoor het aandacht voor het verhaal af en toe moeilijk vast te houden is. Wel is het weer een prachtig stukje kunst, waarin Rachel McAdams een geweldige acteerprestatie neer zet. Dit is een film die je vaker dan een keer moet zien, wil je hem echt begrijpen. Dit is stof voor de echte kunstliefhebber.

Bestel ‘m meteen bij Bol.com: 5425019007386.

Tekst: Leoni van Amstel

Lees ook:Jongerenblog bekijkt misdaadserie Ripper Street
Lees ook:Sol Vinken en Alex Hendrickx in Guilty Movie; kijk ‘m hier
Lees ook:Jongerenblog bekijkt Arabische film Wadjda
Lees ook:Film Homanje: filmproject voor KWF Kankerbestrijding
Lees ook:Jongerenblog bekijkt film This Is 40

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>