Première jeugdserie Max & Billy’s Drill Machine Girl

Vanavond vindt op het Nederlands Film Festival in Utrecht de première plaats van de online MovieZone jeugdserie Max & Billy’s Drill Machine Girl. Deze serie is in opdracht van EYE ontwikkeld en geproduceerd door NewBeTV. De tiendelige, door Iván López Núñez geregisseerde, serie is te volgen via het speciaal ontwikkelde online platform op serie.moviezone.nl en vanaf 5 oktober wekelijks te zien op zaterdagavond bij Veronica.

Max & Billy’s Drill Machine Girl vertelt het verhaal van de jonge beginnende filmmakers Max (Steef de Bot) en Billy (Nick Golterman) die willen doorbreken met hun eigen horrorfilm. Elke aflevering belicht een ander aspect van het maken van een film, van het schrijven van een scenario tot en met de première. De twee hoofdpersonages zetten in de serie alles op alles om hun eigen film te maken en te worden geselecteerd voor het MovieZone Film Festival in EYE. Alsof een lowbudgetproductie maken nog niet moeilijk genoeg is, worden Max en Billy ook nog eens allebei verliefd op hetzelfde meisje… hun hoofdrolspeelster!

EYE introduceert met de serie een nieuwe manier om jongeren te enthousiasmeren voor film. De serie op het online platform heeft als doel om jongeren kennis te laten maken met het proces van film maken, hun talent hiervoor aan te wakkeren en om hen meer te leren over film in het algemeen. In elke aflevering wordt een onderdeel belicht in het proces van het maken van een film. Van het schrijven van een scenario tot en met de première. Op het online platform is meer informatie te vinden over het maakproces, filmbegrippen en filmgeschiedenis. Op specifieke momenten tijdens het kijken van de aflevering wordt de kijker de mogelijkheid geboden om zich verder te verdiepen in het aspect van film maken waar Max en Billy op dat moment mee bezig zijn.

Tijdens de première op het NFF is de serie in zijn geheel te zien. Het NFF zal de serie voorafgaand aan de première ook inzetten als basis voor het educatieve programma‘Blik Op De Set’. Scenarioschrijver Brian De Vore en hoofdrolspelers Nick Golterman en Steef de Bot zijn hierbij aanwezig om deelnemende leerlingen te voorzien van tips en trucs voor het maken van hun eigen films.

Direct na de première verschijnen de eerste twee afleveringen online op serie.moviezone.nl. Vanaf zaterdag 5 oktober is de serie ook wekelijks op televisie te volgen bij Veronica.

Lees ook:Marvels Agents of SHIELD nu al te zien op KIJK
Lees ook:Filmprogramma met Matthijs Kleyn terug bij Veronica
Lees ook:Crimi Clowns film harder dan serie, aldus Johnny de Mol
Lees ook:Dagelijkse dosis lol met Zo. bij Veronica
Lees ook:Muziekprogramma 2 Meter Sessies terug op tv bij Veronica

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>