Jongeren.blog kijkt razendsnelle animatiefilm Jets

In de animatiefilm Jets droomt het jonge vliegtuigje Maverick ervan om de grote winnaar te worden van een vliegwedstrijd. Maar, zoals we kunnen verwachten, gaat dat niet zonder slag of stoot. Strijdlustig als hij is, doet Maverick er alles aan om zijn doel te behalen. Tot hij verliefd wordt op de charmante Lightning…

Heldhaftige strijd
Om de beste vlieger te worden die er bestaat, gaat Maverick op zoek naar een trainer. Hoewel dit even duurt, ontmoet hij uiteindelijk de koppige Falcon. Ze gaan trainen op een verlaten luchthaven bij de Veteraan, een grote vliegheld van vroeger. Maverick zit volop in het trainingsproces en hij is dolenthousiast, maar hij wordt afgeleid door zijn gevoelens voor Lightning. Het duurt nog lang of alle partijen keren zich tegen Maverick. Zo wil de bekende vlieger Iceman Maverick uitschakelen voor de wedstrijd. Dit maakt het niet makkelijker voor de jonge Maverick. Hij gaat een zware strijd tegemoet, maar zijn dapperheid laat hem nooit in de steek.

Geef nooit op
Maverick is het toonbeeld van een doorzetter. Want achter deze animatiefilm zit een dieperliggende boodschap: geef nooit op en blijf in jezelf geloven. Dat is een boodschap die kinderen niet vroeg genoeg kunnen meekrijgen. Door het vrolijke mannetje als vliegtuig blijft het luchtig, maar de kern is duidelijk.

De stemmen van Ralf Mackenbach, Johnny Kraaijkamp jr en Liza Sips zijn een perfecte aanvulling op deze animatiefilm. Jets is het meest geschikt voor kinderen, maar het kan evengoed voor jongeren vermakelijk zijn om Jets te bekijken. Dat komt door de herkenbaarheid van het verhaal. Iedereen heeft namelijk wel eens een tegenslag en moet er alles aan doen om te bereiken wat je voor ogen hebt.  Een ideale familiefilm voor een luie zondagmiddag.

DVD: Jets – De Vliegende Helden
Blu-ray: Jets – De Vliegende Helden

Tekst: Marjolein de Wit.

Lees ook:Jochem van Gelder presenteert Alles Kids, zaterdag SBS6
Lees ook:Jongerenblog kijkt Disconnect met Alexander Skarsgård
Lees ook:Tieners aan hun lot overgelaten op digitale snelweg
Lees ook:Beroemd zijn is niet niks
Lees ook:Den Haag zoekt jonge buschauffeurs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>