Verbrechen is geen dertien in een dozijn serie

Misschien ben je geneigd om te denken dat Verbrechen de zóveelste misdaadserie is. Immers, je kunt tegenwoordig al die rechercheurs met hun lange grijze jas en hun kalende hoofd haast niet meer uit elkaar houden. Toch is Verbrechen anders. Verbrechen is niet een dertien in een dozijn serie. Blogger Irene Groenink legt uit waarom.

Verhaallijn
Verbrechen is een verzameling verhalen van de Berlijnse advocaat en strafpleiter Ferdinand von Schirach, verfilmd als zesdelige mini-serie. Josef Bierbichler speelt de hoofdrol als de briljante advocaat Friedrich Leonhardt die personen uit alle lagen van de bevolking tot zijn clientèle mag rekenen. Werkzaam in het strafrecht heeft hij de taak om de daden zodanig in beeld te brengen dat zijn cliënten een zo licht mogelijke straf krijgen.

Ja maar, het was toch een misdaadserie?
Ja, maar het gaat bij deze serie, in tegenstelling tot de klassieke misdaadseries, niet om het oplossen van een misdaad, maar om het verhaal dat achter de misdaad schuilt. Je krijgt het verhaal dus vanuit een heel ander perspectief te zien.

Mening
Ik vind deze serie spannend en vooral ook erg vernieuwend. Het feit dat deze serie is gebaseerd op waargebeurde verhalen trekt mij erg aan. Het maakt het allemaal ook net ietsjes geloofwaardiger, want de strafzaken die worden behandeld zijn op z’n zachtst gezegd opmerkelijk. Tevens zit de serie vol met prachtige details en verschillende morele kwesties. Absoluut het kijken waard dus!

Bestel deze dvd meteen bij bol.com: Verbrechen.

Tekst: Irene Groenink

Lees ook:Jongerenblog bekijkt Deense misdaadserie Dicte
Lees ook:Jongerenblog kijkt Underbelly – A Tale of Two Cities
Lees ook:Film Daglicht: je wordt behoorlijk voor de gek gehouden..
Lees ook:Jongerenblog bekijkt film This Is 40
Lees ook:Grote spanningsboog nodig bij nieuwe album Kid Cudi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>