Geheimen blijven niet lang bewaard in Fjallbacka

Fjallbacka Murders neemt je mee naar het idyllische vissersdorpje Fjallbacka in Zweden. In een dorp gebeurt nooit wat? Deze serie bewijst het tegendeel. Fjallbacka is een dorp waar inkomsten voornamelijk bestaat uit visserij en families al sinds het begin om de beste vangst strijden: de concurrentie is letterlijk moordend.  Een dorpje waar het lijkt alsof er om de haverklap iemand wordt vermoord.

Hier komen de hoofdrolspelers naar voren. Detective Patrik en zijn vrouw slash schrijfster Erica Falk proberen elke aflevering weer een nieuwe moord in het dorp oplossen. Patrick doet zijn best om de moorden op te lossen, maar Erica kan dankzij haar nieuwsgierige aard natuurlijk niet  stil blijven zitten. Elke aflevering helpt zij haar man bij het doen van nieuwe ontdekkingen over de moorden. Dit soort situaties zie je dan ook alleen in dorpjes. Dat is wat het echt sfeervol maakt.  Erica’s nieuwsgierigheid komt alleen niet altijd van pas. Soms weet ze zichzelf in nauwe situaties te brengen, wat zorgt voor veel spanning.

Fjallbacka Murders bestaat uit 6 afleveringen. De eerste aflevering van de serie bestaat uit een speelfilm, genaamd Oorlogskind. Dit is gebaseerd op het boek van Camilla Lackberg. Er wordt tijdens deze film op een creatieve en speelse wijze verwezen naar vroeger. Door de moorden die tijdens de aflevering gebeuren op te kunnen lossen, moeten er connecties worden gemaakt met vroeger. Oorlogskind speelt zich dan ook grotendeels af tijdens de Tweede Wereldoorlog, wat het erg spannend maakt. Zo komen jaren lang bewaarde geheimen ineens naar boven en wordt duidelijk wie in de oorlog voor verraad heeft gezorgd.

Ook bij de andere afleveringen worden steeds weer connecties met vroeger gemaakt. Dit is allemaal heel specifiek nagemaakt, waardoor het lijkt alsof je terug gaat in de tijd. Hierdoor krijgt de serie veel diepgang en wordt er veel tijd genomen om het verhaal te vertellen. Het is niet een serie waar je halverwege in kunt vallen, maar je moet je er echt voor willen concentreren. Dit maakt het zeker het kijken waard.

Tekst: Marloes de Lange

Lees ook:Première jeugdserie Max & Billy’s Drill Machine Girl
Lees ook:Wuppie, wuppie, wuppie op TV!
Lees ook:Jongerenblog bekijkt misdaadserie Ripper Street
Lees ook:Bruine Teri Hatcher veroorzaakt problemen
Lees ook:Huurmoordenares van 13 jaar opgepakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>