Michiel de Ruyter met onder andere Lieke van Lexmond

Frank Lammers, Sanne Langelaar, Lukas Dijkema, Barry Atsma, Lieke van Lexmond, Roeland Fernhout, Hajo Bruins, Egbert-Jan Weeber, Tygo Gernandt, Derek de Lint, Jelle de Jong, Victor Löw, Jules Croiset, Eugene Bervoets, Filip Peters, Joost Koning, Nils Verkooijen, Isa Lammers, Jada Borsato, Pip Pellens en Bas van Prooijen schitteren in de epische avonturenfilm over het leven van Nederlands grootste zeeheld Michiel de Ruyter (1607-1676).

Halverwege de 17e eeuw is Nederland een van de grootste zeevarende naties ter wereld. Na het overlijden van de legendarische admiraal Maarten Tromp, is Michiel de Ruyter zijn gedoodverfde opvolger. In diverse zeeslagen heeft De Ruyter getoond dat hij een briljant strateeg is.Politiek gezien is het Hollandse volk verdeeld. Oranjeaanhangers en republikeinen vechten om de macht. De hyperintelligente republikein Johan de Witt is als raadspensionaris de machtigste man van de Republiek der Nederlanden, maar zijn tegenstanders proberen de onzekere, maar zeer ambitieuze jonge prins Willem III stadhouder te maken. De republikeinen is er alles aan gelegen dat de oorlog met de Engelsen wordt gewonnen. Met een ingenieuze strategie weet De Ruyter op spectaculaire wijze de Engelse vloot te verpletteren. Bij het volk is hij ongekend populair, maar onderlinge complotten en samenzweringen leiden tot conflicten tussen de regerende macht en de aanhangers van de prins. Het Huis van Oranje scherpt de messen en De Ruyter wordt meegesleurd in een stroom van politieke ontwikkelingen. De Ruyter en zijn gezin dreigen het slachtoffer te worden van een politiek steekspel waarin hij op een onmogelijke missie wordt gestuurd.

Cast

 • Frank Lammers (De Marathon, De Bende van Oss, Nachtrit, Polleke, Wilde Mossels, TV-series All Stars, De Enclave) speelt de rol van Michiel de Ruyter (Vlissingen 1607- Amsterdam 1676), de grootste zeeheld die Nederland ooit gekend heeft. Als bevelhebber van de Nederlandse vloot vecht deze charismatische, intelligente, bescheiden en licht opvliegende man spectaculaire zeeslagen uit tegen de Engelsen. In een verdeeld land, waarin Oranjeaanhangers en republikeinen met intriges en samenzweringen strijden om de macht. Klem tussen deze twee stromingen weigert Michiel de Ruyter partij te kiezen. Zijn plichtsbesef bezorgt hem internationale roem, maar brengt hem tevens met zichzelf in conflict, omdat hij door zijn afwezigheid zijn dierbare vrouw Anna en zijn kinderen te kort doet.
 • Sanne Langelaar (Alles is Familie, Loenatik Te Gek!, Welkom in de Gouden eeuw, TV-series GTST, De meisjes van Thijs, Heer en Meester, Verliefd op Ibiza, Start Up) speelt Anna van Gelder, de grote liefde van Michiel de Ruyter. Ze is nuchter, aards, bescheiden, onverzettelijk en moedig. Ze begrijpt dat haar man voor het land een belangrijke taak te vervullen heeft en steunt hem in al zijn beslissingen. Maar vol verlangen kijkt ze uit naar de periodes dat hij thuis bij zijn gezin is.
 • Nils Verkooijen (Oorlogsgeheimen, Spijt!, Bobby en de Geestenjagers, Achtste Groepers Huilen Niet, Briefgeheim, Dik Trom) speelt de rol van Engel de Ruyter, de zoon van Michiel en Anna de Ruyter.
 • Jada Borsato en Isa Lammers spelen respectievelijk Neeltje en Greetje de Ruyter, twee dochters van Michiel en Anna.
 • Lukas Dijkema (Karakter, Lek, Lepel, TV-series De Fuik, A’dam & E.V.A., Beatrix, Freddy, Johan, De Deal) speelt de rol van Jan van Brakel, aan boord Michiels trouwste bondgenoot. Als kapitein kent hij de geheimen van de zee als geen ander.
 • Barry Atsma (Lucia de B., Mannenharten, Kenau, Loft, Taped, Quiz, HannaHannaH, Zwart Water, Morrison krijgt een zusje, Lepel, Nachtrit, Ik omhels je met duizend armen, De Passievrucht, De Storm, Komt een vrouw bij de dokter, TV-film Van Gogh: een huis voor Vincent, TV-series Rozengeur & Wodkalime, Hart tegen Hard, Voetbalvrouwen, Willemspark, Baantjer) speelt de rol van Johan de Witt, als raadspensionaris de machtigste man van de Republiek der Nederlanden. Hij is hyperintelligent en fijnbesnaard, maar verliest door zijn geniale plannen soms de alledaagse werkelijkheid uit het oog, en mist daardoor aansluiting met het gewone volk.
 • Lieke van Lexmond (Toscaanse Bruiloft, Volle Maan, TV-series GTST, Costa!, Spangen, Kees & Co) speelt de rol van Wendela Bicker, de vrouw van Johan de Witt. Ze komt uit een van de rijkste families van Amsterdam.
 • Roeland Fernhout (Phileine Zegt Sorry, De Dominee, Bride Flight, Kicks, Suzy Q, Zusje, TV-series Diamant, All Stars – De Serie, Floor Faber, Hotel Amor) speelt de rol van Cornelis de Witt, de minstens zo briljante broer van Johan en ook een oprecht republikein.
 • Hajo Bruins (TV-series Penoza, Willemspark, Grijpstra & De Gier, Wet & Waan, Baantjer, Flodder) speelt de rol van de adellijke Cornelis Tromp, Oranjeaanhanger én zoon van de legendarische admiraal Maarten Tromp, die de reputatie van zijn vader probeert te evenaren. Daarmee komt hij in conflict met Michiel de Ruyter, op wiens succes hij ziekelijk jaloers is.
 • Egbert-Jan Weeber (Wonderbroeders, Hartenstraat, Sint, Oesters van Nam Kee, Van God Los, Bollywood Hero, TV-series Bloedverwanten, Verborgen Gebreken, Moeder, ik wil bij de Revue, Finals), speelt de rol van Willem III, de onzekere maar tegelijk zeer ambitieuze jonge prins, die niets doet zonder zijn boezemvriend Hans Bentinck geraadpleegd te hebben.
 • Jelle de Jong (Toen was geluk heel gewoon – De Film, Kameleon 2, TV-series ‘t Spaanse Schaep, A’dam – E.V.A., Walhalla, Dokter Deen) speelt de rol van Hans Willem Bentinck, samen met Johan Kievit de belangrijkste adviseur van Willem III.
 • Derek de Lint (Midden in de Winternacht, Daglicht, Valentino, Gooische Vrouwen, Nova Zembla, Stealing Heaven, Mascara, The Unbearable Lightness of Being, De Aanslag, Soldaat van Oranje, TV-series Into the west, N.C.I.S., Alias, Silent Witness, Bloedverwanten) speelt de rol van Johan Kievit, misschien wel de belangrijkste, slimste en meeste fanatieke pion van de Oranjeaanhangers. Hij is arrogant, bekakt, welbespraakt en gaat als het moet over lijken.
 • Pip Pellens (Hartenstraat, Verliefd op Ibiza, De verbouwing, First Mission, TV-series Costa!, IC, Bitches, Shouf Shouf- de serie, Koppels, Keyzer & De Boer Advocaten, Flikken Maastricht, GTST) speelt de rol van Klaartje, het dienstmeisje in Huize De Ruyter en daardoor ook steun en toeverlaat van Anna.
 • Jules Croiset (Nachtvlinder, Hoffman’s honger, TV-series Heer & Meester, Doris, Flikken Maastricht, Keyzer & de Boer advocaten, Flodder, Medisch Centrum West) speelt de rol van Jacob de Graeff, voorzitter van de zes leden van het dagelijks bestuur van de Staten-Generaal, waarin afgevaardigden vanuit het hele land vertegenwoordigd zijn. Zowel republikeinen als Oranjeaanhangers.
 • Victor Löw (Reykjavik-Rotterdam, Het mysterie van de sardine, Lek, Karakter, Antonia, De Noorderlingen, TV-series Voetbalvrouwen, Kees & Co, We gaan nog niet naar huis, Seinpost Den Haag) speelt de rol van De Waerd, als Oranjeaanhanger een van de woordvoerders in de Staten-Generaal.
 • Eugene Bervoets (Borgman, De laatste dagen van Emma Blank, Duska, Spoorloos, No Trains No Planes, The Waiting Room, De Vliegende Hollander) speelt de rol van Van Ginneken, die als een van de republikeinse afgevaardigden in de Staten-Generaal voor hun belangen vecht.
 • Filip Peters (Briefgeheim, Smoorverliefd, Soeur Sourire, Brasserie Romantiek, Loft, De Hel van Tanger, Dossier K, TV-series Penoza, Recht op Recht, De Prins en het Meisje, Het Pleidooi, Baantjer) speelt de rol van Duquesne, een admiraal van een van de Franse vlaggenschepen die zich in de oorlog gemengd hebben.
 • Tygo Gernandt (Boy 7, Bloedlink, Hartenstraat, Van God Los, De Dominee, Het Schnitzelparadijs, Ik omhels je met 1000 armen, First Mission, Black Death, TV-series Fort Alpha, Offers, Van Speijk, Vuurzee, Van God Los-de serie, Dokter Tinus) speelt de rol van Jozef van Ghent, die als geboren krijgsman van adellijke komaf onvoorwaardelijk de kant van Michiel kiest, als deze hem weet over te halen voor zijn plannen.
 • Bas van Prooijen (Bobby en de geestenjagers, Oorlogsgeheimen, TV-series GTST, Flikken Maastricht, Van God Los) speelt de rol van Gijs, die als bootsjongen op de Zeven Provinciën indruk weet te maken op Michiel de Ruyter.
 • Joost Koning (Boy 7, Bellicher: Cel en Bro’s before Ho’s, TV-series Penoza, Moordvrouw, Vrijland,) speelt de rol van Kees, ook een van de bootsjongens op de Zeven Provinciën.

20 mei 2014 starten de opnames met een voor Nederlandse begrippen zeer groot budget (8 miljoen euro). De opnames vinden onder andere plaats in Zeeland (Veere, Zierikzee, Middelburg), Den Haag, op Texel, de Noordzee, het Markermeer, de Waddenzee en in België. Verwachte releasedatum begin 2015.

www.michielderuyterdefilm.nl

Lees ook:Johan de Witt Gymnasium wint NK Debatteren Scholieren
Lees ook:Wie is de vader van het kind van Anna Nicole Smith?
Lees ook:BN’ers Expeditie Robinson; wie is… Juliette van Ardenne
Lees ook:Happy birthday to you… GTST!?
Lees ook:Jongeren veel vertrouwen in koning Willem-Alexander

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>