Oranje ufo’s vliegen boven Noord-Holland

Deze week hebben veel mensen in Noord-Holland ufo’s gesignaleerd. Het gaat om oranje bollen (erg toevallig dat ze in deze tijd oranje zijn, misschien zijn het wel vliegende mega-wuppies). Families uit Huizen, Haarlem en Amstelveen hebben de ufo’s gezien. Tijdens een bruiloft in een oud slot in Heemstede viel de stroom uit.
Ze liepen naar buiten om te kijken wat er aan de hand was, en ineens
waren ze de getuigen van ufo’s die rondvlogen…Iedereen die de ufo’s ziet meldt hetzelfde, ze zijn oranje en rond. Schiphol en de politie weten van niks. Ufo-onderzoekers vinden het geweldig. Ik ben benieuwd of ik ze nog zie. We kunnen het in ieder geval op internet bekijken, hier de link.

Lees ook:Jongen slaat raam in voor wat pepernoten
Lees ook:Vrouw uit scootmobiel getrokken en mishandeld
Lees ook:Meer jongeren van school gestuurd
Lees ook:Vuurwerkbommen uit Polen per post verstuurd
Lees ook:Think before you comment

71 Reacties // Reageer

71 thoughts on “Oranje ufo’s vliegen boven Noord-Holland

 1. RayDude

  Die oranje bollen zijn diezelfde avond (1 juli) ook in Duiven (bij Arnhem) en omgeving door meerdere mensen gezien.

    /   Reply  / 
  1. lucy

   Gisteravond rond een uur of tien hond uitgelaten omgeving pr hendrikkade,en zag vanuit richting station een grote lichtbol meest oranje.
   Geen idee wat het geweest kan zijn,maar 100 zeker geen vliegtuig

     /   Reply  / 
 2. Magali

  okay het waren een stelletje dombo’s die niet doorhadden dat de brandende rijstballen uit China weleens eruit hadden kunnen zien als ufo’s. na twee weken kwamen ze erachter…ooh dat waren wij. mysterie opgelost.

    /   Reply  / 
 3. sjoerd

  Hoi,

  Ik heb die bollen ook gezien. Ik was op
  die bruiloft. Eerst viel de stroom uit
  in het Oude Slot. De hoofdzekering.
  Het werd behoorlijk donker. KWam het door
  de frituur? we weten het niet. Toenkwamen
  die bollen/ballonnen/vliegtuigjes over.
  In elk geval maakten ze geen geluid.
  De hoogte schat ik in op 1.5 kilometer.
  Een boeing ging er om heen. Aan de onder
  kant van de bol was niks te zien. GEen mand
  aandrijving,vuur. Er stond geen wind die
  avond.Hoe danook, wat je er van vindt, het was een mooi gezicht, deze voortrazende
  objecten. De snelheid schat ik in op 200 300 kilometer per uur. Een ballon kan
  stijgen tot een kilometer en die snelheid wel halen mits een juiste wind.
  Hoe de bol aan zijn prachtige kleur kwam, weet ik niet. Het was behoorlijk helder oranje maar niet diffuus aan de randen,
  begrensd. Ik heb foto’s gezien van Thaise ballonnen maar die waren wat rechthoekiger. Misschien iets van eigen makelij? Typisch is dat indien sprake van een stunt/grap zich nooit iemand gemeld heeft en er ook
  niets gevonden is. En waarom weet de Rijksluchtvaartdienst van niks? Zo dicht bij schiphol. Vervelende objecten kunnen ze daar niet gebruiken. Zeker geen UFO’s. Mijn pa, die het ook zag, houdt het op ultralight toestellen met een lamp. Zulke toestellen zijn erg populair en maken weinig geluid. Ze hebben ook niet de bekende vliegtuigverlichting en of kentekens. Blijft dus de vraag: wat zagen we nou echt???

    /   Reply  / 
  1. alfons

   hallo op 8 februari omstreeeks 22.00 zagen mijn vriend en ik opeens vanuit z.w richting goudgele bollen overvliegen ik stond als aan de grond genageld ze vlogen in een lijn en niet hard het was bijna windstil en heldere hemel de hoogte schatten we op ong 300 meter aangezien er op dat moment ook vliegtuigen overvlogem en die vliegen op 900 meter ik heb ze niet geteld maar we kwamen op ong 40 stuks ze verdwenen in oostelijke richting het hele schouwspel duurde 15 minuten ik heb hier geen verklaring voor,was eerst sceptisch maar nu geloof ik in ufos

     /   Reply  / 
 4. esra

  moet ik het nou geloven of niet ik word er een beetje bang van want ik woon namelijk in arnhem

    /   Reply  / 
 5. jaap

  hallo, ik woon niet in haarlem maar in heemskerk ik zag iets raars boven de kust.
  het was rond half 11 en ik ging slapen maar keek nog even naar buiten ( wat ik altijd doe als ik ga slapen )
  en toen zag ik een soort platte witte schijf zweven bij het strand.
  maar hoe snel ik het zag was het ook weer verdwenen. ik weet niet wat het was het kan ook een laserlamp geweest zijn.

    /   Reply  / 
 6. ufo gelovige

  en ik ben echt niet gek want sjoerd gelooft het blijkbaar ook die heeft het meegemaakt.

    /   Reply  / 
 7. Nemo

  ik geloof ook dat er meer is het kan tog niet anders het universum is zo groot er is zoveel dat we nog niet gezien hebben en misschien nooit zullen zien dus ik sluit niet uit dat die oranje bollen echt uit de ruimte kwamen

    /   Reply  / 
 8. joyce

  Twee weken geleden liep mijn zoon op straat met zijn vriendjes en die hadden het ook al over oranje licht ,het lijken wel ufos.Hij belde en wij zijn er naar toe gegaan het was bij de heusmolen in Hoorn.Dat we daar aan kwamen hadden anderen mensen het ook gezien.Het is ook opgenomen door een van zijn vriendjes met een mobieltje.En gister waren wij in Zandfoort en daar waren ook weer van die vreemde oranjelicht bollen gezien.Die door de lucht vlogen.Er vloog ook een helikopter bij.Ze vlogen langs het strand tot woodstock ze bleven even hangen .
  Daarna vlogen ze over zee weg.

    /   Reply  / 
 9. kelly en Talisa

  vrijdag avond toen er vuurwerk was op de kermis zaten wij al een half uurtje van te voren al te kijken we zagen uit de grote waal een oranje bol te voorschijn komen we dachten eerst nog dat het bij het vuurwerk hoorde of een vlieftuig was maar daarna kwam er nog 1 en nog 1 uiteindelijk waren er 3 orjane licht-gevende bollen in de lucht we hebben het ook gefilmd iedereen die er was heb het gezien heel vreemd.

    /   Reply  / 
 10. margo

  mijn broer heeft precies het zelfde gezien voor dat het vuurwerk begon 3 oranje-geel lichtgevende bollen en later bij berkhout nog een die bleef hangen tot het vuurwek over was ,hij was jammer genoeg te laat om het te filmen met z’n mobiel,zal wel door de verbazing komen.

    /   Reply  / 
 11. margo

  zou graag zo’n filmpje willen zien voor al die van de kermis Hoorn.
  stuur maar naar [email protected]

    /   Reply  / 
 12. monique

  heej margo,
  welk filmpje van kermis hoorn wil je zien dan???

    /   Reply  / 
 13. margo

  ik wil graag filmpjes zien van mensen die de oranje vliegende bollen tijdens de vuurwerkavond van de kermis in hoorn hebben gezien.
  mijn broer heeft het ook gezien hij stond even voorbij de schouwburg maar was te laat met filmen,
  toen hij van de schok was bekomen en dacht dit moet ik filmen waren ze al weer verdwenen.
  Ik stond met mijn gezin tussen Schellinkhout en Hoorn en heb dus niets gezien!
  je mag ze sturen naar
  [email protected]

  B.V.D margo

    /   Reply  / 
 14. sharon

  hoi dat van die aliens is cool!

    /   Reply  / 
 15. Marleen

  Vanavond om een uur of 9 heb ik hier in Heemstede vier van die bollen waargenomen, samen met mijn dochter van 10. Eerst zagen we er drie in driehoeksformatie, toen kwam er een vierde vanuit het noordoosten aanviegen. het leek wel of de andere drie op die vierde wachtten, want eerst verdween de voorste uit zicht (werd langzaam kleiner tot het formaat van een ster en verdween toen helemaal)en toen de vierde zich bij de resterende twee had gevoegd verdwenen ook die een voor een aan de hemel. Het geheel duurde een minuut of tien en we hebben ademloos staan kijken. Gezien de bewegingen die ik waarnam sluit ik uit dat het ballonnen of vliegtuigen, laat staan vuurwerk waren. Dit was echt onverklaarbaar…

    /   Reply  / 
 16. Joost

  Gisteren avond (ja nieuwjaarsnacht!) net voordat ik met mijn vriendin huiswaards wou gaan. Keek ik in de lucht, het was omstreeks 02:30 ik zag op hele grote hoogte 4 rood/oranje bollen. In eerste instantie dacht ik dat het ging om lichtkogels, deze erg populair zijn rond oud en nieuw! Maar de hoogte was te hoog! En opeens schoten ze alle 4 weg! Dit gebeurde in Vlissingen. De volgende dag hoorde ik op de radio, een man met een soortgelijk verhaal (3fm) het werdt afgedaan met een lachertje. Toen realiseerde ik mezelf dat we wel eens hetzelfde hebben kunnen gezien

    /   Reply  / 
 17. chantal

  Wij, mijn partner en ik, zagen ook oranje lichtbollen op nieuwjaarsnacht 2008 omstreeks half 1, Het was aardig mistig die nacht en vuurwerk was nog nauwelijks te zien maar deze bollen konden we nog steeds zien terwijl ze echt hoog boven in de lucht bevonden.. We waren verbijsterd en piekerde over wat het zou kunnen zijn.. Er wordt er veel over gesproken, ook op Nuburu.nl.. Wij zijn overtuigd dat het toch mischien wel ufo’s of zoiets zou kunnen zijn.. we zijn benieuwd…

    /   Reply  / 
 18. leon

  Die orangje bollen,

  2 jaar geleden heb ik ze gezien toen ik met de kameraden bij de keet zaten, ze waren er een paar minuten, en bewogen in het rond,. toen ik even de anderen kant op keek waren ze opeens weg.

  en het zijn vast geen ufos.
  denk ik ^^

  maar dat was 2 jaar geleden, geen idee dat er nu zoveel overgesproken word :d ,

  in twente.

  kalm an

    /   Reply  / 
 19. linda

  vandaag zijn de oranje bollen er ook…… maar dnek dat het is van door de zon verlichte sterren zijn ofzo

    /   Reply  / 
 20. Esther

  Vanavond rond 7 uur , kwart over 7 zat ik met mijn vriend naar de sterrenhemel te kijken, het was heel helder en we zagen een paar ‘sterren’die raar knipperden heel de tijd maar op hunplaats bleven en heel af en toe bewogen. Toen van links zagen we opeens een witachtige bol die heel langzaam naar beneden zakte, het was echt duidelijk geen vliegtuig of een satteliet. Het was heel vaag, we volgden het 1 minuutje , de bol werd vager en vager en opeens was het weg. Dit was een raar fenomeen. Je hoort veel verhalen over dat mensen ‘ufo’s ‘zien of dingen maar je gelooft het pas als je zelf wat ziet. Nou dit was voor ons vanavond dus. Dit was in Oost-souburg (vlissingen) Iemand anders dit ook gezien???

    /   Reply  / 
 21. nightje

  op 11 mei jl. hebben wij om hal 11 s`avonds eerst 5 lichtbollen gezien en daarna kwam nr. 6 ook nog de 5 vlogen daarna in een V formatie nr 6 kwam der achteraan. als iemand het heeft gefilmd mag diegene het doorsturen naar dit mail adres [email protected] spam wordt verwijderd
  ben er heel benieuwd naar

    /   Reply  / 
 22. Henk

  op 11-06-08 om 1:30 heb ik hier in Leiden
  een oranje bol voor ca. 10min waargenomen.
  Deze stond laag aan de horizon (westen)en
  bewoog heel langzaam.hij werd vager en opeens was het weg..
  vaag

    /   Reply  / 
 23. Rafael

  Gisteravond, omstreeks 22.30 uur, zag ik ongeveer 15 a 20 bollen boven Hoorn vliegen.
  Sommigen vlogen in formatie. Super mooi gezicht. Helaas had ik geen fototoestel bij me. Heb daarna de politie gebeld om te vragen of er meer meldinge waren geweest, maar deze had niet binnen gekregen.
  De bollen vlogen van west naar oost, richting het Ijselmeer. Heeft iemand anders nog iets gezien?

    /   Reply  / 
 24. nightje

  hoi nichtje,

  Had jij nu een filmpje en of foto`s van deze oranje bollen of niet mail het me maar eventjes goed fijn weekend
  en de groetjes

    /   Reply  / 
 25. Rafael

  Nee, sorry. Zul je net zien. Ik had geen fototoestel mee.

  gr.

    /   Reply  / 
 26. Jan

  Na bijna 50 jaar eindelijk ook eens een onbekend flying object gezien.
  Tijd: 6 juli sávonds ongeveer 22.35.
  Het vloog net onder de wolken van zuid kaarsrecht naar het noorden.
  Wij wonen in Baarn en vrouw en 1 van mijn zoons hebben het aanschouwt.Ja wat moet je hiervan zeggen.
  Werk zelf bij defensie.Maar voor mij nog steeds een raadsel wat het was.Geen geluid ,snelheid ongeveer 250km.Redelijk fel oranje geel licht,vrij rond.
  geen ballon,chinese bol,of wat dan ook want dat is mij wel bekend.
  Zo te zien aan de reviews is het niet nieuw wat ik vertel.
  Ik zou zeggen,schrijf je review zodat we met ze allen een beetje op de hoogte blijven.
  Vind het best wel leuk……..Zou wel eens willen weten wat voor aandrijving zo’n bol heeft.Milieu technisch een hit?.

    /   Reply  / 
 27. Sandra

  Ik loop net mijn hondje uit te laten en zie ineens een oranje lichtbol vliegen, maar geen enkel geluid….vreemd hoor.
  Het was in Landsmeer om 00.10u ongeveer.

    /   Reply  / 
 28. Tim

  Gisteravond 23.30u, 24 augustus 2008 regio Haarlem zat ik op mijn balkon een sigaretje te roken. Plotseling in mijn linkerooghoek (zuid-westen) verscheen een grote oranje/gele bol. Ik kijk regelmatig met mijn telescoop naar de hemel dus ik weet het verschil tussen satelieten, sterren, helicopters en vliegtuigen. Het was bewolkt en windstil, en dit verschijnsel had ik nog nooit gezien. De bol (elips) vloog in de wolken met een constante snelheid richting het noorden. Ik heb nog een filmpje gemaakt met mijn mobiel, maar daar is helaas niets op te zien (te donker). Vanochtend meteen Internet opgegaan en ik merk dat ik niet de enige ben die dit verschijnsel heeft gezien. Maar, wat is het? Zo dicht bij Schiphol zou men toch iets moeten weten. Ik denk niet aan buitenaardse wezens, maar ik ben wel erg nieuwsgierig wat het dan wel is.

    /   Reply  / 
 29. jeroen

  Gister avond 30/8/2008 om 23:00
  Zagen wij met een man of 20 op de camping vogelezang (achter zandvoort) van uit richting heemstede over ons veld, Een grote oranje bol recht over ons heen vliegen richting zandvoort.
  Hij ging redelijk snel.
  We hebben met mobieldjes wat foto’s gemaakt
  Maar je ziet alleen een orange vlek.
  Het leek net of er een vliegtuig in brand stond.
  Het maakte totaal geen geluid.
  Schiphol moet hier van op de hoogte zijn.
  Maar ze zullen niets los laten.

    /   Reply  / 
 30. Marco

  Op 3 September 2008 rond 22:00PM trokken er 5 oranje bollen gevolgd door een 6e oranje bol in oost-noordoostelijke richting over Schelluinen. Ze bewogen op ongeveer dezelfde hoogte maar de formatie was dynamisch. Ik kreeg de indruk dat de ballen op zo’n honderd a tweehonderd meter hoogte bewogen en minder dan een kilometer van mij verwijderd waren. Terwijl dit schouwspel zich voltrok belde ik een vriend in Meerkerk (10km noord-noord oost van Schelluinen) en die kon er maximaal 3 waarnemen van die afstand. Tijdens ons gesprek verdwenen ze uit zicht. Ik dacht eersta aan lampionnen aan een balonnetje maar de windsnelheid was aanzienlijk lager dan de snelheid waarmee de bollen zich voortbewogen. Ook was er niet het variabele effect te zien wat je zou verwachten bij op wind voortgedreven balonnen. Bizar.

    /   Reply  / 
 31. jeroen

  De oranje bol die op 30/8/2008 23:00 over ons heen vloog, Ging in een rechte lijn over ons heen hij week totaal niet naar lings of rechts.
  Het was heel vel oranje licht.
  We denken dat het een bol is geweest omdat we niet echt een vorm konden waarnemen.

  Het valt wel op dat er zoveel oranje bollen worden gezien.
  Wat zou schiphol of sterrekunde hier van weten???
  Maar hoe komen we daar achter??

    /   Reply  / 
 32. Victor

  Op zaterdag avond, 20-09-2008 zat ik met mijn vrouw op de bus te wachten in Haarlem, stadsschouwburg, toen ik een fel oranje licht boven de gevels tegenover me zag. Het viel op, omdat het duidelijk geen ster was (veel te groot), en in eerste instantie dacht ik aan een meteoor, maar ook dat kan het niet geweest zijn, zonder ‘staart’. De oranje bol vloog over ons heen met een gestaag tempo, in een rechte lijn. In de tijd dat we zaten te wachten, van 23:50 tot 00:20, hebben we 9 van deze bollen gezien. Allemaal van dezelfde richting in min of meer dezelfde lijn. Ik geloof persoonlijk niet echt in ufo’s ofzo, maar ik kan geen rationele verklaring vinden voor wat ik heb gezien..

    /   Reply  / 
 33. wiep

  ja zaterdag avond mijn vrouw riep mij naar buiten, kijk lichten in de lucht. ik zag twee oranje flikkerende lichten overvliegen van oost naar west. later toen ik ze niet meer kon volgen kwam er nog een. ik kwam snel tot de conclusie dat het hetelucht balonnetjes waren want die had ik jaren terug ook al eens gezien. vreemd trouwen dat niet meer mensen het gezien hebben, het was wel een grappig gezicht

    /   Reply  / 
 34. Ap

  Zaterdagavond hebben we hier in het oosten v/h land ook die oranje bollen gezien. Ik heb er in enkele minuten 5 gezien va oost naar west met als hoogste punt ongeveer 30 graden boven de horizon in noordelijke richting. Eerst zag ik er twee, daar een eind achter weer twee en toen nog een.
  Zonder enig geluid. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat het heteluchtballonnetjes zouden zijn zoals Wiep zegt. Of die wel zo groot zijn dat je ze in het oosten net zo goed kunt zien als in het westen v/h land?
  Lijkt me sterk. Wat het dan wel was weet ik ook nog niet

    /   Reply  / 
 35. Ap

  De tijd dat we ze zagen was rond 23:52 uur.

    /   Reply  / 
 36. jeroen

  Het valt wel op op dat deze ufo’s meestal rond een uur of elf worden gezien.

  En meestal in het weekend.

    /   Reply  / 
 37. Victor

  Het zullen inderdaad wel van die balonnen geweest zijn, zoals op deze website: http://www.ufoballon.nl/

  In de filmpjes lijken ze in eerste instantie niks op wat ik zag, maar als die dingen hoog in de lucht zijn dan zijn ze toch wel vergelijkbaar. Is het niet illegaal om brandende balonnen over een stad te laten vliegen?

    /   Reply  / 
 38. Ap

  Jammer dat niemand verder relevante info geeft over de baan. Meetkundig is dan vrij simpel een schatting te maken over hoogte en afstand

    /   Reply  / 
 39. esther

  afgelopen zondag was ik uit eten met m’n vriendin en wandelend er naar toe zagen we orange lichtbollen waar vuur in leek te zitten…

  http://www.ufo-balloons.nl

  lijkt mij een logische verklaring

    /   Reply  / 
 40. folkert-jan van der pol

  ik heb 27 september 2008 5 tot 7 oranje bollen in de lucht waargenomen. op gegeven moment werden twee opeens kleiner en daarna gingen de anderen pas: (wuppie kinderen achter pa en ma aan?)

    /   Reply  / 
 41. folkert-jan van der pol

  extra info: ze waren oranje, eerst groot toen werden ze klein tot een ster ongeveer en toen verdwenen ze.

    /   Reply  / 
 42. ACE G

  YO ik zat in Hoofddorp 28 september avond in een tuin te bbqen. Ik zag 2 ronde oranje bollen toen ze nog laag waren zag je een ster van oranje licht onder ze.. ik d8 eerst raar misschien speel raketjes maar toen gingen ze naar een abnormale hoogte en eentje bleef een tijdje hangen en de ander vloog gewoon de ruimte in :o toen dacht ik oooh shit ufo’s en de ander vloog hem na een paar seconden achterna. Dus de nederlandse luchtvaart met hun satelieten moeten ze zeker gescand hebben ik vraag me af of het om een geheime test gaat ofzo maar ik had nog nooit zoiets in me leven gezien.

    /   Reply  / 
 43. ACE G

  geheime test omdat ze ontkennen iets te hebben gezien om het zo snel mogelijk te ‘sussen’. :D

    /   Reply  / 
 44. ACE G

  met ze bedoel ik: Schiphol en de politie

    /   Reply  / 
 45. AMBER

  ik ben amber uit heemskerk..
  vrijdag avon om ong 10 voor 11 heb k boven me hoofd een helikopter gesien met rode zoeklihten
  en die ging achter een rare oranje lichbol aandie heel raar rond vloog en in een seconde ws verdwene.. dit is al vaker gezien en er gaat ook rond dat politie dit voor ons verzwijgt.. en adnre mensen met macht..
  ik heb inmiddels gehoord dat 14 oktober dindag avond echt iets gaat gebeure maar er zij n nu al eer dn 100e meldinge gedaan van ufo bove noord holland ook word er beschreven dat ze heer beter kunnelande omdt er innoord holland meer ruimte is .. en dit is geen FUKKING jok ben me rot geschrokke maar de politie nam het niet serieues..

    /   Reply  / 
 46. louis leurs

  Ik heb in de zomer 2008 ook twee oranje bollen gezien. Dat was in Hilversum en er waren drie andere getuigen bij. Dit stond ook in de Telegraaf. Er wordt nu gezegd dat het Thaise geluksbalonnen zijn… Die ken ik zelf heel goed maar het was windstil die avond en de bollen gingen sneller dan een vliegtuig -horizontaal- door de lucht. Zelf denk ik aan ruimte afval. Maar zeker geen balonnen.

    /   Reply  / 
 47. WNE

  Liep gister 7 december rond een uur of 17.00 over de Raamgracht in Haarlem. Parallel aan deze Raamgracht vloog in glas heldere avondlucht een oranje-, rode cylinder. Ik dacht eerst dat het een helikopter was die in brand stond. Een helikopter zonder geluid leek mij niet waarschijnlijk. Het licht knipperde ook niet. Het vloog te langzaam voor een vliegtuig. Denk dat de hoogte iets van 200 meter geweest is. Richting Amsterdam versnelde hij vaart en verdween uit het zicht.
  In principe geloof ik niet in dergelijke verhaaltjes maar dit heeft mij wel aan het denken gezet.

    /   Reply  / 
 48. ***

  hee, ik heb gister avond ook een oranje bol gezien k snapte er nix van wat het bewoog er opvallend en opeens was hjet object verdwenen echt super vreemd!
  ik kon de hele nacht niet slapen want mijn vriendje heeft 3 dagen daarvoor ook een oranje bol gezien echt gwn dood eng! ik weet ooknietmeer wat k nou moet geloven of denken 2 dingen weet ik zeker en dat is dat we niet alleen zijn en dat we dat spoedig zelfs wel heel goed gaan merken !

  xx deventer

    /   Reply  / 
 49. bianca

  wij zagen vanavond ook die oranje lichtbollen ik dacht een stuk of 5 wie weet daar meer van en weet wat dat was? afz bianca

    /   Reply  / 
 50. Salomee

  wij zagen die bollen gisteren ook ( in Raamsdonkveer) met nieuwjaar. iedereen dacht dacht dat het vuurwerk was… maar nu ik erover nadenk , het bewoog wel langzaam! het was altijd 2 bollen , een paar minuten later weer 2 bollen .. dat gebeurde 3 keer.

    /   Reply  / 
 51. Marlous

  Ook hier in Amsterdam oranje bollen gesignaleerd bij de nieuwjaarsnacht. Ze vlogen met zijn 8en.
  Geen idee wat het zou kunnen zijn. Mijn vader dacht iets van grote ballonnen met een lichtje er in ofzo.

    /   Reply  / 
 52. gaston

  vandaag idd ook oranje snelvliegende bol gezien in amsterdam. was donker, liet de hond uit nabij weesperzijde en bol vloog van oost naar west. niet de eerste keer overigens. 1 maand geleden nl ook al. toen vloog de bol van west naar oost, ook weer waarneming in het donker. deze keer liet de oranje bol zelfs iets vallen, ook net een oranje gloed. dit begint echt vaag te worden. iemand enig idee??

    /   Reply  / 
  1. henkie

   deze heb ik ook gezien om 2130h.

   ik zag het van boven broek in waterland pal boven me(vanuit onder was het een rood licht met ook een blauw licht) richting amsterdam vliegen.

   heel vreemd …

     /   Reply  / 
 53. paul kentie

  Hallo vandaag heb ik een stuk of 5 oranje bollen waargenomen vanaf de zuiderdijk Venhuizen de bollen hingen ongeveer boven Hoorn

    /   Reply  / 
  1. sanny

   maastricht.zit vanavond rond kwart over 8 tv te kijken,kijk uit het raam en zie op een 100 meter afstand en op ongeveer een 200 meter hoogte een felle oranje bol in de lucht,dacht eerst dat het een vliegtuig was maar het bewoog helemaal niet.en toen ineens was het weg.ga rond 9 afval weg gooien op het balkon,kijk in de lucht en zie weer 2 bollen langs komen in een strakke lijn naast mekaar met ongeveer een 10 meter ertussen.het was iets van een paar sec. en toen was het weg.het was geen vallende ster. een vriendin gebeld,maar die verklaarde me voor gek.ben ik nu gek aan het worden of niet,flip helemaal uit hier.

     /   Reply  / 
 54. Sanny

  Heb gister avond precies hetzelfde gezien
  maar er was maar 1 oranje lichtbol

    /   Reply  / 
 55. CB

  Ik zag vanavond om 1.00 uur buiten eerst 2 (geel/oranje) lichten met hoge snelheid over vliegen, later gingen ze meer wat meer uit elkaar vliegen en verdwenen even later uit zicht, ze werden even later gevolgd door nog 2 van dit soort gele lichten. Wat vreemd was dat ik geen geluid hoorde, terwijl ze toch de snelheid van een straaljager hadden, ze leken ook hoog te vliegen. Wel vreemd dat er zo’n duidelijk licht af straalt. Ik ging googlen omdat het toch vreemd gezicht was en kwam hier uit… ben erg nieuwsgierig naar wat dit is. Zeker geen balonnen, zeker wel een gewoon licht, maar het zijn enkele lichten geen vleugels of knipperende lichten bij gezien. Het was helder weer

    /   Reply  / 
 56. Michael B

  Heb afgelopen vrijdag (14.04.09) tussen Haastrecht en Gouda, meerdere oranje achtige bollen gezien. Vanuit mijn auto gezien (vlogen)ze langzaam boven me ( schat 20 a 30 meterr boben me) . Ik was onder de indruk. benz elfs door een politiemotor benanderd. Hij gaf me geen boete omdat ik zat te bellen en geen gordel aan had. Ik wees de bollen aan, hij beaamde dat en reed weg .( HEEL VREEMD) !!!!! schat aantal bollen op 10 – 15. Duidelijk geen chinese onzin balonnen of iets. Wel iets onverklaarbaars zal het nooit vergeten !!

  Michael , Gouda

    /   Reply  / 
 57. Michael B

  soorry het was 24 april!

    /   Reply  / 
 58. Emil Looijschelder

  Heden 01 Mei te Brielle rond 22h15. Mijn vrouw en ik hebben minstens 7 oranje kleurige, “bollen” gezien. Dan twee dan weer drie in elkaars buurt. Maar wel achtereenvolgend waarneembaar. Er was geen geluid waarneembaar van deze “bollen”. Ze gingen allemaal de zelfde richting uit; van West naar Oost. Ik heb er nog foto’s van gemaakt maar die zijn onduidelijk (objecten bewogen en het is donker dus niet optimaal zonder standaard. In de periode van waarneming is ook nog een vliegtuig gesignaleerd. Zelf heb ik nog nooit zoiets gezien.
  Zo te zien leek er ook iets van een staartje aan te zitten wat op een staartje leek. Schiet mij maar lek geen idee wat dit zou kunnen zijn.

    /   Reply  / 
 59. Martha

  Vrijdagavond 1 mei om ong. 22.15 uur zag mijn vader een oranje bol hoog in de lucht overgaan. Hij ging van west naar oost. Dit was boven IJlst. (bij Sneek). Ik las in onze Leeuwarder Courant dat meer mensen dit hebben gezien bij Heerenveen.
  Mijn vader is heel erg nuchter, hij riep mij naar buiten maar toen was er niets meer te zien. Ik had nog nooit van oranje bollen gehoord, tot mijn verbazing lees ik hier hele verhalen over. Wonderbaarlijk, ben wel heel erg benieuwd wat dit is.

    /   Reply  / 
 60. Marianne

  Vandaag rond 0.15-0.30 u tijdens een heftige onweersbui keek ik uit mijn raam richting het Ij, vanuit de 5e verdieping vanuit m’n appartementencomplex bij Amstelstation en heb ook die rode bollen (minimaal 7) gezien! Ze vlogen van West naar Oost. Ik dacht eerst dat het lichtkogels van schepen waren, maar nu ben ik verder gaan zoeken en kwam ik ineens deze berichten tegen! Hmm best mysterieus…

  Marianne

    /   Reply  / 
 61. Gee

  Op 4 July ook 2 oranje bollen gezien door mijn vader. Rond 23.30, boven Budel(bij Eindhoven). Ik zocht op Youtube en ze zijn toen ook in Den Bosch gezien en 2 dagen later in Indiana. Ik ben me er nu pas mee bezig gaan houden en lees nu deze berichten…wel vreemd allemaal. Heb ook een artikel over graancirkels gelezen. daar spreken ze ook over bollen maar dan supersnel en wit van kleur.

    /   Reply  / 
 62. Frank

  Een week of twee geleden zaten mijn vrouw en ik buiten op het dakterras een spelletje Yatzee te spelen. Op een gegeven moment zie ik iets orangje vliegen. Ik zeg heel laconiek tegen mijn vrouw; kijk, er vliegt een brandend vliegtuig. Ik dacht eerst nog dat het misschien door de wolken of iets kwam. Maar na een seconden of tien stonden we toch maar op om goed te kijken. Toen we naar het beging van het dakterras liepen zagen we, licht schrikkend, van de linkerkant nog een zevental van deze orange bollen aankomen. Ze kwamen alle uit het noorden en verdwenen na een 5 minuten aan de horizon aan het zuiden. Totaal kwamen er iets van 10 voorbij. Vreemd genoeg week er ook ééntje af naar het oosten en leek te landen.
  Verder was het nagenoeg windstil en ik schat dat ze zich zo’n 300 m. hoog bevonden met een snelheid van 3/4 500 ?? km. per uur.
  Het was overigens in Barneveld.
  Ik heb twee foto’s gemaakt en een filmpje. Geen topkwaliteit (donker en ver weg) maar ze staan erop.
  Mocht iemand interesse hebben dan wil ik ze best toemailen. (als je de foto op je pc helemaal inzoomt, dan is het net een spiraal/vierkant welke erg veel licht uitstraald)
  En mocht iemand meer info hebben, dan zou ik het graag horen.

  What was it??

  (mijn mail is [email protected])

  Groetjes,
  Frank

    /   Reply  / 
 63. piet

  afgelopen vrijdag 31-07-09 s avonds om een uur of 10 hebben we met 4 personen ook een grote oranje licht bal zien vliegen hij ging horizontaal door de lucht met de snelheid van een vliegtuig.
  het leek vuur omdat de vorm continu iets veranderde. even later was de oranje gloed weg en bleef er een soort ster over die met de zelfde snelheid door ging.

  Enter, overijssel.

    /   Reply  / 
 64. Jeffrey

  Ik heb gisteren ( 10 augustus 2009 )
  oranje bollen in de lucht gezien.
  het waren een stuk of 10,12.

  me pa ging naar buiten om een sigarretje te roken.
  en ik wouw hem wat vragen.
  ik zie wat roods in mijn ogen scheinen en zij tegen mijn pa: moet je kijken..
  die dag der voor heb ik heel veel ufo films gezien.
  documentaires.
  maar we zagen er eerst 1..
  en toen kwam er nog 1.
  het kwam met 200 – 300 km snelheid langs vliegen en stopte boven onze tuin.
  ik schrok er van en rende kij hard naar binnen. na 5 sec ging ik weer naar buiten en zagen we 3 .

  en het was rond 22:00 / 23:00 schat ik.
  maar ze vlogen dus allemaal in positsie.
  en opeens maakte ze allemaal intelligente bewegingen.
  en uiteindelijk vormde het een driehoek.
  we zagen een glimmende metaal in die driehoek.
  maar later was die driehoek weg.
  en kwamen er meer lichten voorbij.
  eentje die strote met een enorme snelheid neer.
  we hoorde ook een raare knal. maar als dat van die ufo was weet ik niet.

  – ik heb ook research gedaan op de net –.
  en het schijnt dat all die licht gevende bollen van west naar oost gaan..
  heel vreemd want bij ons gingen ze ook van west naar oost.

  ik heb ook beeldmateriaal + foto materiaal.

    /   Reply  / 
 65. Rene' Koert

  Nu geloof ik niet in alle verhalen omstreeks 18.00 uur twee oranje bollen boven de weilanden tussen Amstelveen en Uithoorn op grote hoogte. Ongelijke koers in eerste instantie. Heel langzaam soms bijna stilhangend. Vervolgens met een veel grotere snelheid in de richting Den Haag. Het licht, van bol naar stip en weg. We wonwn nabij schiphol dus we weten goed de lichten van vliegtuigen te onderscheiden. Heel apart.

  Groeten Rene’

    /   Reply  / 
 66. kees

  Jawel ik was me totaal niet bewust van deze waarnemingen.
  Maar op 16-01-2011 rond 23:00 zag ik een vreemde bol oranje/rood achtig van kleur met langzame snelheid laag aankomen vliegen. Ben zelf werkzaam bij de luchtmacht, dus ken de gewone vliegmachines wel. maar dit was wel iets heel bijzonders. Ben de tuin ingelopen om van het schouwspel te genieten. Had ik nou maar een high end videocamera bij de hand gehad.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>