Dark Arisen: episch nieuwe uitgave van Dragon’s Dogma

Dragon’s Dogma Dark Arisen is op 26 april 2013 uitgekomen voor xBox360 en PlayStation3. Deze 2- disc dvd is een uitbreiding, maar je krijgt bij dit schijfje ook de eerste originele Dragon’s Dogma. Het spel kan voor een single player online worden gespeeld, maar is geen offline multiplayer game. Saskia Boree heeft het spel eens uitgebreid getest.

Je zou verwachten dat DD Dark Arisen een zogenaamd Hack And Slash game is, een game om even lekker in hersenloos te kunnen rammen. Het voelt eerder aan als een Westerse rolepaly game (RPG) dan een Japanse Capcom game, waarvan we eerder Resident Evil, Streetfighter en de Devil May Cry series kennen. Toch heeft het een duidelijke verhaallijn, waarbij je zeer uitgebreidde personages kunt maken. Elke keuze die je tijdens de game maakt, elke actie die je uitvoert heeft invloed op het verloop van het verhaal. De superrealistische graphics en epische muziek maken het geheel een lust voor de zintuigen.

DD Dark Arisen maakt net zoals de eerdere Dragon’s Dogma gebruik van Pawns, oftewel assistentie in de vorm van meerdere reisgenoten gedurende de game. Je kunt van deze reisgenoten wisselen, mocht je hun bepaalde skills goed kunnen gebruiken. De open wereld dat het spel bied, vraagt om veel verkenning, en heeft een dag en nacht cyclus van een aantal uren, waarin je verschillende wezens kunt ontdekken, en kunt bevechten. Deze fantasierijke avonturen voegen zeker iets aparts toe aan de game, en doet enigszins denken aan Fable.

Aan fantasie zeker geen gebrek, het is een spel voor als je van draken, ridders en magie houdt. Enige ervaring in roleplay is wel vereist. Daarnaast heb je zeeën van tijd en een flinke portie geduld nodig, wil je er een echt avontuur aan beleven.

De toevoeging die dus “Dark Arisen” heet, is hetgene wat het verschil zou moeten maken tussen de originele game en de nieuwe uitgave, maar de basis verhaallijn en personages zijn hetzelfde. Men oppert de graphics te hebben verbetert, maar aan echt toegevoegd materiaal lijkt het na een aantal weken te hebben gespeeld nog steeds te ontbreken.

Het duistere eiland is bereikbaar vanaf het startpunt van de originele game. Wederom is er erg veel moeite gestoken in het ontwerp. Het door het kwaad geinvesteerde, en tot ruine vervallen kasteel op het eiland, bestaat uit vele gangen, geheime doorgangen en vervallen stukken muur of plafond. Het is er zo groot, dat je er in speeltijd letterlijk dagen in verdwaald kunt rondlopen. Als het verdwalen al niet een groot probleem was, dan maken de geesten, skeletten en monsters je het behoorlijk moeilijk. Hoe verder je je weg vindt, hoe moeilijker het is om in leven te blijven.

Voor wie het originele Dragon’s Dogma spel in het bezit heeft is dit een dure DLC (uitbreidingspakket). Heb je echter interesse in draken, schilden, zwaarden en toverstaffen en heb je Dragon’s Dogma nog niet gespeeld, dan is juist deze game de perfecte deal.

PlayStation 3: Dragons Dogma: Dark Arisen
XBOX360: Dragons Dogma: Dark Arisen

Tekst: Saskia Boree.
Gamehulp: Arnon Hoogerwerf

Lees ook:Dark Souls: Vecht met afschuwelijke demonen en monsters
Lees ook:Dragon’s Dogma: adembenemende actiegame
Lees ook:Stuntelige spel graphics voor Two Worlds II Game Of The Year Edition
Lees ook:‘GTA maakt opvoedkundige taak moeilijker’
Lees ook:Leren over armoede via game

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>